Fietsersbrug over Volhardingslaan in Deinze loopt helaas vertraging op

Bart Vermaercke (provincieraadslid en gemeenteraadslid N-VA) deed onlangs navraag bij de deputatie, initieel was gesteld dat de brug over de Volhardingslaan eind 2020 zou klaar zijn.

Bart Vermaercke: “De uitvoeringstermijn kent vertraging. De oorzaak ligt bij de moeizame gunningsprocedure. Na publicatie van het aanbestedingsdossier werd slechts 1 offerte ingediend. De reden hiervoor bleek een hoge werkdruk te zijn op het moment van de aanbesteding, samen met de moeilijkheidsgraad van het ontwerp. Dat een stalen brug combineert met een aanloophelling en voor de meeste aannemers moeilijk te verwezenlijken is.

Er werd slecht een offerte ingediend die niet marktconform bleek. De deputatie besliste tot niet gunnen en de een nieuwe gunningsprocedure werd opgestart. Dit betekent dat de uitvoering van de werken pas later kan starten en eind 2020 als initieel vooropgestelde einddatum van dit project niet langer geldt.

Door de opgelopen vertraging schuift de einddatum van het project mee op. De herpublicatie van het aanbestedingsdossier gebeurde reeds op 9 juli 2020 en de gunning staat gepland voor oktober, waarna de werken kunnen starten eind november. De werken zullen 200 kalenderdagen in beslag nemen, de voorlopige oplevering wordt in september 2021 verwacht.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...