Sinds deze zomer gebruikt De Lijn de ontwaardingstoestellen niet meer in haar voertuigen. Wie nog magneetkaarten heeft, kan deze omruilen. Dit kan tot 30 september 2020 in de Lijnwinkels, voorverkooppunten, online en bijkomend op 21 augustus, 4 en 18 september en 2 oktober in Deinze, telkens van 10 tot 15 u. in de mobiele Lijnwinkel op het Rheinbachplein.

Sedert 1 juli 2020 is het niet langer mogelijk om de alom bekende magnetische vervoersbewijzen te gebruiken op de bussen en trams van De Lijn. Ook cash komt niet meer terug als betaalmiddel op haar voertuigen. De Lijn moderniseert en vergroent, en daar horen de kartonnen vervoerbewijzen met magneetstrip niet langer bij. Ook de ontwaardingstoestellen zijn verouderd. Daarom worden beiden sedert 1 juli niet langer gebruikt.

Wie nog over magneetkaarten beschikt, kan die omruilen tot 30 september 2020 in de Lijnwinkels, voorverkooppunten en online. Er wordt geen geld terugbetaald. In Deinze kan je de kaarten bijkomend inruilen in de mobiele Lijnwinkel op het Rheinbachplein (voor dienstencentrum Leiespiegel) op 21 augustus, 4 en 18 september en 2 oktober, telkens van 10 tot 15 u.

Info: www.delijn.be/omruilactie 

Delen op: