Zomerschool ‘H2Okan’ start in Deinze

Van 17 tot 28 augustus 2020 kunnen anderstalige jongeren tussen 11 en 18 jaar terecht in de OKAN-klas van Leiepoort campus Sint-Vincentius. Gedurende één schooljaar krijgen ze les met een grote nadruk op Nederlands. Nadien stromen ze stapsgewijs en goed begeleid door naar het gewone secundair onderwijs. 

Door de coronacrisis ging veel kostbare tijd verloren. Om te vermijden dat hun sowieso al kwetsbare onderwijsloopbaan al van bij de start flinke vertraging oploopt, wordt van 17 tot 28 augustus 2020 een zomerschool georganiseerd.

Dankzij een taalbad Nederlands en een voorbereiding op maat zullen leerlingen sterker staan bij de aanvang van het schooljaar. Naast de doorstromers is er ook een zomerschool voor laaggeletterde leerlingen. 

De zomerschool ‘H2Okan’ werkt voorbereidend en stimulerend en versterkt leerlingen op taal- en persoonlijk vlak. Er wordt ingezet op leren leren, zelfstandig werken, versterken van het zelfvertrouwen en sociale integratie.

Het hoofdthema van de zomerschool is water. “Het thema water schept verbondenheid, bevordert een positieve sfeer en verhoogt het welbevinden”, stelt Hilde Van Den Hende, coördinator van de OKAN-klas.

“We gebruiken diverse manieren van differentiëren. Er zijn individuele taken die aansluiten bij het niveau van elke leerling. Leerkrachten uit de vervolgscholen helpen taken op maat maken. Ook zijn er functionele, uitdagende groepstaken waarbij in kleine groep samenwerkend geleerd wordt”.

“Het stadsbestuur van Deinze ondersteunt deze zomerschool graag”, zegt schepen van onderwijs Trees Van Hove. “Een goede start op een nieuwe school is cruciaal. Door deze leerlingen vlak voor het schooljaar twee weken intensief voor te bereiden, maken ze meer kans op een positieve en geslaagde schoolervaring.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...