Deinse jeugdbewegingen zijn TOP!

De jeugddienst van de stad Deinze lanceert een facebookactie om het belang van jeugdbewegingen voor onze kinderen nog eens extra in de verf te zetten. Met deze actie steken ze een hard onder de riem van de jeugdbewegingen die ook in deze moeilijke coronatijden het beste van zichzelf geven.

“Onze Deinse jeugdbewegingen zijn TOP”, zegt schepen van Jeugd Rutger De Reu, “traditioneel start voor hen in september het nieuwe werkjaar en organiseren ze startdagen waar ook niet-leden eens kunnen proven van hun werking. We krijgen echter signalen dat de inschrijvingen wat moeizaam verlopen. De coronamaatregelen schrikken ouders blijkbaar wat af.”

“Ik wil als schepen van Jeugd expliciet benadrukken dat we het volste vertrouwen hebben in de werking van onze jeugdverenigingen”, benadrukt Schepen De Reu, “ze hebben tijdens de kampen deze zomer de coronamaatregelen strikt nageleefd en de werking met leeftijdsbubbels kunnen verfijnen naar de noden van hun vereniging. Ze beschikken allemaal over voldoende ontsmettingsmateriaal en de jeugddienst en ikzelf staan paraat om een antwoord te bieden op al hun vragen met betrekking tot corona. Ik wil hen echt feliciteren met de professionele manier waarop ze omgaan met de verstrengde maatregelen. We roepen iedereen op om je facebooktijdslijn en facebookkader te wijzigen om hen zo ook symbolisch te steunen.”

Floren Muys, voorzitter van de Jeugdraad beaamt: “Ook in de jeugdraad wordt er open gepraat over de uitdagingen die corona met zich meebrengt. De jeugdbewegingen helpen elkaar om oplossingen te zoeken om een veilige speelomgeving te creëren voor de leden. Ouders mogen gerust zijn als ze hun kinderen in het weekend naar de jeugdbeweging sturen. Ze zijn er in veilige, ervaren handen.”

De actie wordt mee ondersteund door gemeenteraadsleden Bart Vandekerckhove, Alexander Adams en Nathalie Lambrecht, die roots hebben binnen de jeugdbewegingen in Deinze: “Het is van groot belang dat kinderen van jong af naar de jeugdbeweging gaan. Ze leren er niet alleen spelen en samenwerken, maar ontwikkelen ook hun sociale vaardigheden. We hopen dat heel Deinze deze facebookactie ondersteunt en kinderen massaal naar de jeugdbeweging trekken.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...