Blijven hopen op een veilig ‘Marktplein’ voor Petegem

GroenRood blijft hopen op een veilig centrum voor Petegem… en hopen dat de stad hen volgt.

Nu de bezwaarschriften tegen de plannen voor de Oostkouter bijna binnen zijn moet het stadsbestuur kleur bekennen in Petegem. GroenRood voerde gisteren actie om hun bedenkingen kracht bij te zetten. Symbolisch hebben ze de Kastanjelaan omgedoopt tot ‘ Petegem Markt’.

Gemeenteraadslid Eva Martens van GroenRood:’We hopen zo op en echt plein in Petegem. Een plaats waar de wekelijkse markt kan doorgaan, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten na een activiteit in de gemeenschapszaal, waar mensen kunnen kuieren en genieten. Nu laat het stadsbestuur de Kastanjelaan als hoofdas de site  doorsnijden. Wij hopen op één groter, niet doorsneden plein.

Op die manier zal het ook veel veiliger zijn voor de vele fietsers en wandelaars die naar de sport- en jeugdcomplexen gaan rond en in de Palaestra. Op deze manier en met  een ovonde op het kruispunt met de Volhardingslaan krijgen we een veilige as tussen het centrum en hartje Petegem. Gecombineerd met snelheid remmende maatregelen in de omliggende straten krijgen we een veilig centrum van Petegem. Dit is een historische kans om Petegem eigenlijk een echt centrum en zelfs een gezicht te geven. Hopelijk missen ze deze afspraak niet…”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...