Succesverhalen in tijden van Corona, ze bestaan! Braavo uit Deinze geeft vroeger dan verwacht de fakkel door.

Op 1 oktober geeft Angelique Deserranno (39), bedenkster en oprichtster van Braavo, haar shop uit handen aan Janis Derie (25) uit Gent. Op 26 april 2019 opende Braavo voor het eerst de deuren in de Tolpoortstraat in Deinze. Deze hippe Trend Store biedt plaats aan maar liefst 30 starters en creatievelingen en viel onmiddellijk in de smaak bij het ruime publiek. Dankzij de Tea Lounge die er ook in is vervat, is het er heerlijk toeven en een heuse ontdekkingsreis om alle kleine pop-ups met hun bijzondere artikelen te ontdekken.

Overnemer gezocht

Het was altijd al de bedoeling van de bezielster van Braavo om de zaak uit handen te geven. Alleen had ze niet gedacht dat het zo vroeg zou kunnen. “Ik voelde wel aan dat dit soort winkels de shops van de toekomst zijn. Samenwerken is de sleutel tot succes. Kijk maar naar dokterspraktijken, vroeger bestonden die ook niet, nu zijn ze niet meer weg te denken,” verklaart de onderneemster. “Alleen had ik gedacht dat ik drie tot vijf jaar nodig ging hebben om de cijfers te halen die ik in nu al bekom.”

De juiste overnemer

Voorzichtig en onder de radar ging ze op zoek naar de geschikte opvolger. “Mijn lat ligt hoog en ik wou absoluut mijn creatieve kind niet zomaar aan om het even wie ter adoptie afstaan,” vertelt Angelique. “Ik wou iemand die met evenveel passie en enthousiasme Braavo zou voortzetten. Iemand die dezelfde waarden, visie en missie droeg. Iemand met het juiste Braavo-DNA” lacht ze. Angelique gelooft niet in toeval en is daarom ook bijzonder dankbaar dat Janis Derie haar pad kruiste. 

Een bijzondere klik

“De klik was er meteen, ze stak met kop en schouders boven de andere kandidaten uit en het voelde meteen juist aan,” gaat de oprichtster verder. “Janis snapt mij en Braavo volledig, ze ademt dezelfde visie en missie en realiseert met deze overname een langgekoesterde droom. Zelf was ik 21 toen ik mijn eerste zaak opende. Janis is er zeker klaar voor!”

“Het voelt goed, meer dan goed” beaamt Janis. “Ik ben ook heel blij met het bijzondere contact met Angelique. Zo kan zij met een gerust hart haar zaak overlaten en ik krijg een fantastische start.” Janis heeft niet alleen de juiste opleidingen achter de rug maar ook de juiste instelling, feeling en drive om Braavo verder uit te bouwen. “Zolang als nodig zal ik haar blijven steunen en raad geven. Mijn expertise en inzichten krijgt ze er gratis bij,” lacht Angelique.

De toekomst

Op het antwoord over hoe de dames de toekomst zien, moet niet lang gewacht worden. “Het concept van Angelique zit helemaal goed, dus daar hoef ik niet aan te sleutelen,” steekt Janis van wal, “wel zie ik het helemaal zitten om, eens ik goed ingewerkt ben, ook zelf wat persoonlijke accenten te leggen. Met de etalage valt heel wat leuks aan te vangen, ook de tea lounge wil ik verder uitbouwen. Maar uiteraard ligt de focus op de meer dan 30 deelnemers. Braavo is een heel belangrijke springplank voor al die creatievelingen en starters! Nieuwe deelnemers mogen zich ook altijd nog aanmelden,” besluit Janis.

Madame Sjappo

Ook voor Angelique ziet het er binnenkort helemaal anders uit. “De voorbije twee jaar waren ongelooflijk intens,” verklaart Deserranno. “Ik realiseerde de winkel in 4 maanden en bouwde die anderhalf jaar verder uit tot het succesverhaal dat het vandaag is. Eind dit jaar word ik 40 en ik moet toegeven, fysiek voel ik het wel. In het najaar ga ik het dus rustig aan doen. Daarna neem ik de draad van mijn kunstzinnige projecten weer op. Zo zal ik weer als Madame Sjappo door het leven stappen en analoge collages en assemblages met een verhaal creëren. Unieke en betaalbare kunstwerken voor iedereen, dat is mijn nieuwe motto.”

Meer weten? 

www.braavo.bewww.sjappo.be

Je kan Braavo volgen op instagram ‘braavotrendstore’ en op facebook als ‘Braavo Trend Store + Tea Lounge Deinze’

En Madame Sjappo op instagram onder ‘sjappo.be’ en op facebook als Sjappo

Braavo Trend Store + Tea Lounge

Tolpoorstraat 21 – 9800 Deinze

www.braavo.be[email protected]

Dit vind je misschien ook leuk...