Deinze beperkt mondmaskerplicht tot binnenstad

Vanaf woensdag 16 september 2020 beperkt de stad Deinze de verplichting tot het permanent dragen van een mondmasker tot de binnenstad. Elders in de stad moet je voortaan vanaf 12 jaar en ouder wel steeds een mondmasker op zak hebben. De mondmaskerplicht in de Deinse deelgemeenten en woonwijken wordt opgeheven. Op plaatsen waar onvoldoende afstand kan gehouden worden, blijft een mondmasker dragen verplicht. De versoepeling komt er omdat de coronacijfers opnieuw onder de alarmdrempel zitten en de stad meer verantwoordelijk aan de inwoners wil geven. De stad wil deze versoepelingen minstens aanhouden tot de herfstvakantie.

 

Vanaf woensdag 16 september 2020 beperkt de stad de verplichting tot het permanent dragen van een mondmasker binnen de stadsring. Dat zijn alle straten binnen de N35 (Volhardingslaan-Tweebruggenlaan), de N466 (Stadionlaan/Kongoplein/ Peter Benoitlaan met inbegrip van de Leon Declercqstraat), de Guido Gezellelaan (met inbegrip van D-shopping), de Georges Martensstraat en de Gaversesteenweg (vanaf Driespoort, met inbegrip van  Driespoort). Er worden uitzonderingen voorzien:

  • tijdens verplaatsingen met de auto, moto(r).
  • tijdens verplaatsingen met de fiets, step, skateboard en rolstoel.
  • tijdens de beoefening van een intensieve sportactiviteit.
  • tijdens werkzaamheden die zware fysieke inspanningen vergen.
  • tijdens het nuttigen van voedsel en drank.
  • tijdens het roken.
  • voor wie over een medisch attest beschikt dat het dragen van een mondmasker niet mogelijk is. Indien personen om medische redenen geen mondmasker kunnen dragen wordt hen gevraagd om een face shield te dragen.

De mondmaskerplicht wordt vanaf 16 september 2020 opgeheven in de deelgemeenten en woonwijken. Wel is het vanaf dan verplicht om vanaf 12 jaar en ouder op het volledige Deinse grondgebied een mondmasker op zak te hebben. Op plaatsen waar er onvoldoende afstand kan gehouden worden, blijft de nationale regel gelden dat het dragen van een mondmasker verplicht is. 

“De versoepeling kan omdat onze cijfers opnieuw onder de alarmdrempel zitten” klinkt het bij burgemeester Jan Vermeulen. “Het dragen van een mondmasker blijft verplicht in alle winkels. Dat zijn de drukste plaatsen. Daar is het nodig, elders in de deelgemeenten is het niet langer verplicht een mondmasker te dragen. Ook in de woonwijken verdwijnt de permanente mondmaskerplicht. Het draagvlak was er compleet weg, ook al controleerde de politie er amper. Er werden tot nu toe bijzonder weinig Corona-PV’s opgemaakt. We hopen dat dit zo blijft en iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid gebruikt. Momenteel is er in Deinze geen enkele alarmdrempel overschreden” besluit Jan Vermeulen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...