Extra coronamaatregelen: mondmaskerplicht en sluiting diverse zalen

De COVID-19 barometer bevindt zich voor het hele land op alarmniveau 4 (zeer hoge alertheid). Federaal werden verschillende maatregelen beslist. In Deinze zijn er enkele specifieke maatregelen. Vanaf woensdag 21 oktober is het dragen van een mondmasker vanaf 12 jaar verplicht van 7 u. tot 19 u. binnen de bebouwde kom en op de gemeentelijke begraafplaatsen op het volledige grondgebied. De zalen van het AGB stad Deinze, gemeenschapszalen, jeugdhuizen en culturele zalen uitgebaat door derden met dezelfde functie als gemeenschapszaal en de bibliotheekkelder in Deinze worden gesloten tot en met 30 november. 

In het hele land neemt de druk op de ziekenhuizen en op de continuïteit van de niet-COVID-19 zorg toe. Om te vermijden dat ziekenhuizen in de problemen komen, scholen moeten sluiten, de economie stilvalt en al teveel mensen zouden vereenzamen door een algemene lockdown werden er vanaf 19 oktober verschillende federale maatregelen ingevoerd. Voor Deinze zijn er enkele specifieke maatregelen vanaf 21 oktober.

Mondmaskerplicht binnen de bebouwde kom

Vanaf woensdag 21 oktober is het dragen van een mondmasker vanaf 12 jaar verplicht van 7 u. tot 19 u. in alle straten en pleinen binnen de bebouwde kom en op de gemeentelijke begraafplaatsen van Deinze centrum én van alle deelgemeenten. Volgende uitzonderingen worden voorzien:

• tijdens verplaatsingen met de auto, moto(r).
• tijdens verplaatsingen met de fiets, step, skateboard en rolstoel.
• tijdens de beoefening van een intensieve sportactiviteit.
• tijdens werkzaamheden die zware fysieke inspanningen vergen.
• tijdens het nuttigen van voedsel en drank.
• tijdens het roken.
• voor wie over een medisch attest beschikt dat het dragen van een mondmasker niet mogelijk is. Indien personen om medische redenen geen mondmasker kunnen dragen wordt hen gevraagd om een face shield te dragen.

Elders in de stad moet je vanaf 12 jaar en ouder steeds een mondmasker of een ander alternatief in stof op zak hebben. Op plaatsen waar onvoldoende afstand kan worden gehouden, blijft een mondmasker dragen verplicht. 

Sluiting diverse zalen

Vanaf woensdag 21 oktober worden de zalen van het AGB stad Deinze, gemeenschapszalen, jeugdhuizen en culturele zalen uitgebaat door derden met dezelfde functie als gemeenschapszaal en de bibliotheekkelder in Deinze gesloten tot en met 30 november. Een overzicht:

∙ Zalen AGB

De Rekkelinge, De Klaproos, Benedenzaal Landegem, Brielpoort.

∙ Gemeenschapszalen

Brielpaviljoen, De Engel, De Vlasschuur, Dutry, Gemeentezaal Hansbeke, Gemeentezaal Nevele, Gemeentezaal Vosselare, Leiezicht, Oud Gemeentehuis, Oude Jongensschool, Reigersnest, Te Lande, Ter Wilgen

∙ Jeugdhuizen

Jeugdcentrum Brieljant, Mixit

∙ Culturele zalen uitgebaat door derden, met dezelfde functie als een gemeenschapszaal

Parochiaal Centrum Nevele, Parochiaal Centrum Merendree, Parochiaal Ontmoetingscentrum Poesele, Zaal Ter Leie, Volkskring, Zaal “Voor ons Recht”, Martinuscentrum, Ter Donck, Ontmoetingscentrum Ter Kale

 ∙ Bibliotheekkelder

De sluiting van hoger vermelde zalen heeft betrekking op alle daaraan verbonden binnen- en buitenruimtes en op de integrale, interne en externe, werking ervan, met uitzondering van:

 ∙ de organisatie van bloedinzameling

 ∙ de werking van de welzijnsschakels

 ∙ de medisch onderzoeken 

 ∙ de ter beschikking stelling voor reguliere onderwijsactiviteiten

 ∙ de sportkampen in de herfstvakantie.

Verder wordt de occasionele of structurele ter beschikking stelling van zalen aan derden op de campussen van de gemeentelijke scholen stopgezet.

Info www.deinze.be/mondmaskers

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...