Nieuwe stap in realisatie nieuwbouw Brieltuin Petegem

De tijdelijke infrastructuur van de naschoolse kinderopvang Brieltuin Petegem verdwijnt in de week van 5 oktober definitief uit het straatbeeld. De begeleiders ruimden de afgelopen weken met de hulp van de technische uitvoeringsdienst de units zorgvuldig op. In de loop van 2021 wordt er op dezelfde plek een gloednieuw complex gebouwd naar het ontwerp van Architecten Boulez & Degrande. Enthousiast kijken de begeleiders uit naar hun nieuwe werkplek die in de zomer van 2022 de deuren zal openen.

Foto: Architecten Boulez & Degrande

Sedert 2012 werd de buitenschoolse opvang Brieltuin Petegem in de Oostkouterwijk, ter hoogte van sportcomplex Palaestra in Petegem, georganiseerd in modulaire units. Vijf begeleiders vingen na school en tijdens schoolvrije dagen ongeveer vijftig kinderen op in een geborgen, warme sfeer. 

Het stadsbestuur besliste om in 2021 een sobere, lichtrijke nieuwbouw te voorzien voor deze naschoolse kinderopvang. Hierin zal er plaats zijn voor 84 kinderen in drie leefgroepen. Er komt ook een ruime buitenspeelplaats. Het project past binnen het geheel van de ontwikkeling van de Oostkouterwijk.

Om de nieuwbouw te kunnen realiseren werd de tijdelijke infrastructuur de afgelopen weken zorgvuldig ontruimd en wordt in de week van 5 oktober definitief verwijderd. 

“Als schepen van kinderopvang ben ik heel gelukkig dat het zover is! De nieuwe locatie wordt een echt pareltje! In afwachting van de nieuwbouw worden de kinderen opgevangen op school via de binnenschoolse kinderopvang De Duizendpoot of de buitenschoolse kinderopvang Brieltuin Centrum”, vertelt Trees Van Hove, schepen bevoegd voor onderwijs en kinderopvang. “Het ontruimen van de containers is de eerste grote stap in de richting van de nieuwbouw! Intussen nam het stadsbestuur naar aanleiding van de sluiting van Brieltuin Petegem enkele belangrijke beslissingen om de jonge gezinnen tegemoet te komen. De retributies van de binnenschoolse opvang werden gelijkgeschakeld met die van de buitenschoolse opvang en het sluitingsuur op woensdag werd in de scholen uitgebreid tot 18 uur. Dit kan ik alleen maar toejuichen”, aldus schepen Van Hove.

Kinderen, ouders en begeleiders kunnen alvast beginnen dromen van hun kinderparadijs!

Info

Dienst kinderopvang, Mouterijdreef 22, 9800 Deinze

[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...