Studenten KADE Beeldende Kunsten stellen tentoon in Leietheater

De volwassen studenten van het atelier schilderkunst aan KADE Beeldende Kunsten lieten zich na een rondleiding inspireren door de ziel en architectuur van het nieuwe Leietheater. Dit resulteerde in een reeks schilderijen die ze van 14 november tot en met 31 december 2020 coronaproof tentoonstellen in Leietheater achter de glazen gevelwand langsheen de Brielstraat.

“De volwassen studenten van het atelier schilderkunst aan KADE Beeldende Kunsten maakten vorig schooljaar schilderijtjes geïnspireerd door de architectuur en de ziel van Leietheater”, vertelt Trees Van Hove, schepen bevoegd voor onderwijs. “Deze opdracht kaderde in het jaarlijks terugkerende extra-murosproject. Het was ook een eerbetoon aan het gloednieuwe Leietheater. Het was de bedoeling om deze werken in maart 2020 tentoon te stellen in de foyer van KADE Beeldende Kunsten, maar het coronavirus besliste daar anders over”.

“De schilderijen zijn gemaakt op multiplex en hebben een standaardformaat van 30 x 30 cm”, vult Rutger De Reu aan, schepen bevoegd voor cultuur. “Ze zijn van 14 november tot en met 31 december 2020 coronaproof te aanschouwen achter de glazen straatgevel in Leietheater, Brielstraat 8. Voorbijgangers en theaterbezoekers kunnen op die manier de expo dag en nacht bewonderen. Door de schilderwerken tentoon te stellen langs de straatgevel van Leietheater levert dit voor de cursisten een grotere zichtbaarheid op”.

Info

KADE Beeldende Kunsten – www.deinze.be/sask

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...