Floren Muys kandidaat voor de Vlaamse Jeugdraad

Floren Muys stelt zich kandidaat voor de Vlaamse Jeugdraad. Hij zet zich al 6 jaar lang met volle goesting in voor de Deinse jeugd en wil nu zijn kans grijpen om op Vlaamse niveau volop te strijden voor de belangen van kinderen en jongeren. Stad Deinze ondersteunt zijn kandidatuur en roept alle jongeren tussen 12 en 30 jaar op om op Floren te stemmen. Dat kan nog tot 22 november. 

De afgelopen jaren heb ik veel fantastische jongeren ontmoet tijdens mijn vrijwilligerswerk bij Jeugdraad Deinze, Jeugdhuis Brieljant en KSA- Oost Vlaanderen, maar ook door mijn studie Sociaal Werk. Hier in Deinze merk ik dat we met de jeugdraad wel degelijk een impact hebben op het beleid en dat werkt motiverend voor al die jongeren die hier hun stem laten horen. Maar veel van hun ideeën en bezorgdheden zouden zij eigenlijk moeten richten tot het Vlaamse niveau… Daarom wil ik me vanuit Deinze engageren voor de Vlaamse Jeugdraad. Ik wil graag die rugzak vol met verhalen meenemen naar Brussel en me zo blijvend inzetten voor alle jongeren in Vlaanderen en Brussel,” zegt Floren. 

Vlaamse Jeugdraad 

“Het is de Deinse Jeugdraad, maar dan een klein beetje groter,” vertelt Floren al lachend, “de Vlaamse Jeugdraad is het officieel adviesorgaan van de Vlaamse Regering over alles wat kinderen en jongeren aanbelangt. Zij komen op voor de belangen van kinderen, jongeren en jeugdwerkorganisaties. Signaleren, adviseren en protesteren horen daarbij.”

De Vlaamse Jeugdraad zoekt jongeren op en geven hen het woord. Zij luisteren naar jongeren en bundelen hun meningen over mentaal welzijn, armoede, mobiliteit… Kortom, de Vlaamse Jeugdraad geeft jongeren inspraak en is dé spreekbuis voor alle kinderen, jongeren en jeugdwerkorganisaties. In de Vlaamse Jeugdraad zitten 16 adviseurs. 8 Jongerenadviseurs, waarvoor Floren zich kandidaat stelt, en 8 jeugdwerkadviseurs. Die jeugdwerkadviseurs zijn afgevaardigden van bepaalde jeugdwerkorganisaties zoals KSA Nationaal of Uit de Marge. 

Stemmen

“Floren is al jaren één van de vaste waarden in het jeugdwerk in Deinze. Als voorzitter van de Deinse Jeugdraad is hij echt een luisterend oor voor onze jeugd en jeugdbewegingen, en hij slaagt er in, samen met de jeugdraad, een echte stem te geven aan jongeren in Deinze. Het is voor ons van groot belang dat iemand van onze stad en onze regio in de Vlaamse Jeugdraad kan zetelen, zegt Schepen van Jeugd Rutger De Reu, “hij kan een directe lijn zijn om het Vlaamse jeugdbeleid mee vorm te geven, met Deinse accenten. We roepen dan ook iedere jongere tussen 12 en 30 jaar op om op Floren te stemmen.  Dat kan nog tot 22 november. Stemmen kan via de via de app It’s me, via E-ID en aangesloten kaartlezer of via Digitale sleutel en SMS-verificatie. Kinderen jongeren kunnen steeds stemmen op één kandidaat of meerdere kandidaten (max. 8). Vanuit het principe dat elke jongere zijn eigen jeugdraad kan samenstellen. Daarnaast kunnen jongeren ook hun keuze uitbrengen voor 1 van deze 5 thema’s: Armoede, Gelijke kansen, Klimaat, Mobiliteit en Goed in je vel.”

Zelf plaats ik “armoede”, “gelijke kansen” en “goed in je vel” voorop. Met Jeugdraad Deinze zet ik me volop in om in Deinze rond deze thema’s te werken en samen met jongeren voorstellen aan het stadsbestuur over te maken. “Nu wil ik op Vlaams niveau het verschil maken en de stem van kinderen en jongeren tot bij de minister brengen!” benadrukt Floren. 

Meer info over zijn kandidatuur vind je op zijn sociale media of via deze link: https://vlaamsejeugdraad.be/nl/kandidaten/floren-muys

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...