Ga je mee op fotowandelzoektocht (9 km)

De dienst toerisme stelde een wandelzoektocht voor kinderen samen van ongeveer 9 km langs de oude Leie tussen Deinze en Grammene. Ga langs het parcours op zoek naar foto’s en noteer wat je ziet op de foto’s. Vul thuis de woordzoeker in: schrap in het rooster de namen die je gevonden hebt.

Als je alle namen weggestreept hebt, vormen de overgebleven letters een woord. Dit woord is de oplossing van de puzzel. De winnaar wint een mooie prijs. De wandelzoektocht is gratis en loopt van 25 november tot en met 31 december 2020.

“De coronacrisis lokt heel wat mensen naar buiten” vertelt Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor toerisme. “Fietsen en wandelen zijn bijzonder in. Daarom maakte de dienst toerisme een wandelzoektocht voor het hele gezin. De zoektocht is ongeveer 9 kilometer en brengt je langsheen een mooi stukje oude Leie. Het parcours is lusvormig en maakt deel uit van één van de vier Vlasrotersroutes. Je kan starten aan de Lorenzobrug in Grammene of aan het kruispunt van Vaart Linkeroever met Dhoye in Deinze. Wanneer je start in Dhoye, dan volg je eerst de straat tot aan de onverharde weg. Hier staat een pijltje van de Vlasrotersroute.

Vervolgens volg je de Oude Leie (deze ligt links van je) tot aan de Lorenzobrug. Je steekt de Oude Leie over en vervolgt het parcours opnieuw langs de Oude Leie richting Deinze (dus de Leie blijft altijd links van je). Je stapt tot aan Vaart Linkeroever en vervolgens terug tot aan Dhoye. Laat steeds de Leie aan je linkerkant, zodat je geen mensen moet kruisen. Ga langs het parcours op zoek naar foto’s en noteer wat je ziet op de foto’s. Vul thuis de woordzoeker in: schrap in het rooster de namen die je gevonden hebt. Deze woorden kunnen horizontaal, verticaal of diagonaal geschreven zijn. Als je alle namen weggestreept hebt, vormen de overgebleven letters een woord. Dit woord is de oplossing van de puzzel”.

Praktisch
Het formulier kan je verkrijgen bij de dienst toerisme of kan je downloaden op www.deinze.be/kinderzoektocht
De wandelzoektocht loopt van 25 november tot en met 31 december 2020.

Breng uiterlijk op 7 januari 2021 het ingevulde formulier binnen bij de dienst toerisme, dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2 in Deinze. De dienst is elke werkdag geopend van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur. Op 8 januari zal een onschuldige hand de winnaar uitloten. Deze ontvangt een mooie prijs.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...