1 miljoen fietsers door de Tolpoortstraat

Vandaag eind december 2020 was een mijlpaal voor onze fietsstad, de 1 miljoenste fietser passeerde dit jaar de meetpaal die een telling bijhoudt van het aantal fietsers in de Tolpoortstraat.

Sofie Bijttebier uit Petegem uit de Leie was de gelukkige, ze kreeg uit handen van Nobert De Mey een mooi kado overhandigd met lokale producten en een kadobon van 50euro om te besteden bij onze lokale handelaars.

AVS zorgde ook voor de nodige aandacht en zal dit vanavond allicht uitzenden in hun nieuws bulletin.

Deinze bouwt al vele jaren aan een sterk fietsbeleid, waarbij er maximaal ruimte wordt gegeven aan de fietser. Het bestuur investeert in de aanleg van veilige fietspaden, fietszones en fietsstraten. Dit werpt zijn vruchten af. 

“Meer en meer mensen nemen de fiets voor het woon-werkverkeer, om boodschappen te doen of naar school te gaan. In de Tolpoortstraat registreerde de fietstelpaal dit jaar meer dan een miljoen fietsers”, vertelt Bart Van Thuyne, schepen bevoegd voor mobiliteit. “We willen de fietsers meer comfort en veiligheid aanbieden. De Tolpoortstraat werd in 2020 een pak fietsvriendelijker. Het stadscentrum werd een fietszone. Je mag er maximaal 30 km/uur rijden en gemotoriseerd verkeer mag de fietsers niet inhalen. Sinds oktober is de drukke Tolpoortstraat ook een schoolstraat. Iedere schooldag tussen 7.40 en 8.20 uur wordt de straat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van hulpdiensten of wie een doorgangbewijs heeft. We hebben ook een extra lange voorsorteerstrook voor wachtende fietsers aan de verkeerslichten aangebracht.”

“We zetten volop verder in op een uitgebreid en veilig fietsnetwerk, geruggesteund door fietsinfrastructuur en circulatiemaatregelen. De fiets moet een beter alternatief zijn voor de auto en moet de eerste keuze zijn voor functionele verplaatsingen tot 15 kilometer” vult burgemeester Jan Vermeulen aan.

De 1 miljoenste fietser moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen 🙂

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...