Huis van het Kind Deinze schenkt extra spelmateriaal aan de Katrol Deinze en armoedeverenigingen

Huis van het Kind Deinze ontving in 2020 extra subsidies om kwetsbare gezinnen te ondersteunen in tijden van corona. Deze middelen werden gebruikt om spel- en knutselmateriaal voor de kwetsbare gezinnen in Deinze aan te kopen. 

Huis van het Kind Deinze, Het Land van Nevele, is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties en (stedelijke) diensten waar ouders en kinderen terecht kunnen voor aangelegenheden rond opvoeden en opgroeien. Deze diensten zijn niet allemaal onder hetzelfde dak gehuisvest. Het centraal contactpunt vind je in Mouterijdreef 22 in Deinze.

“Het Agentschap Opgroeien kende Huis van het Kind Deinze in 2020 tweemaal een extra Vlaamse subsidie toe, te besteden aan vrijetijdsbesteding voor kwetsbare gezinnen in tijden van corona”, zegt Trees Van Hove, schepen bevoegd voor Huis van het Kind Deinze. “Voor de zomervakantie werkten we al samen met de jeugddienst en de jeugdraad om anti-verveelpakketten samen te stellen voor onze kwetsbare gezinnen. Dit najaar hielpen we de Regenboog en Welzijnsschakels De Zonnebloem met de verspreiding van extra sinterklaascadeautjes. Maar dat is niet alles: als nieuwjaarsgeschenk krijgen zij nog grote spel- en sportkoffers, kleurpotloden, … De bijeenkomsten van deze armoedeverenigingen konden niet plaatshebben wegens de coronamaatregelen, maar we zijn hoopvol voor volgend jaar. Zodra de maatregelen het toelaten zal dit spelmateriaal zeker goed van pas komen”. 

“Dankzij deze extra middelen van Huis van het Kind Deinze kunnen we ook onze Katrolwerking Deinze verder uitbouwen. Deze biedt huiswerk- en gezinsondersteuning aan bij kwetsbare gezinnen”, vervolgt Marleen Vanlerberghe, schepen bevoegd voor armoedebeleid. “We hebben educatief spelmateriaal aangekocht om een speel-o-theek samen te stellen waar onze stagiaires en vrijwilligers van de Katrol Deinze gebruik van kunnen maken om hun doelgroep te ondersteunen. Als kers op de taart, kan de Katrol ook nog elk kwetsbaar kind een eigen knutselpakket schenken.”

Info

Huis van het Kind Deinze, 09 381 68 70, [email protected], Katrol Deinze, 0499 55 79 31, [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...