“Leefbaar Petegem” laat van zich horen met een petitie en flyer

5000 flyers worden bedeeld in Petegem om de problematiek van de gesloten overwegen aan de kaarten, Petegem wordt op deze manier in 2 geknipt! Ook wordt gevraagd om deze petitie te ondertekenen

Recent vernam “Leefbaar Petegem” via de media dat de spooroverweg in de Molenstraat definitief gesloten zal worden voor alle verkeer. Alle weggebruikers worden omgeleid o.a. via een nieuwe verkeerstunnel in de Nachtegaalstraat, op de grens met Machelen. Dit voorstel van Infrabel werd door de meerderheid goedgekeurd tijdens de Gemeenteraad van 24 september 2020, slechts enkele dagen nadat dit terloops via de pers bekend gemaakt was.

• Leefbaarheid
Op geen enkel moment werden de buurtbewoners ingelicht over en/of betrokken bij het plan dat een enorme impact zal hebben op ons leven en welzijn.

• Mobiliteit
Deze beslissing zal het huidige mobiliteitsprobleem in Deinze niet ten goede komen. Ze vragen een onafhankelijke en grondige verkeersstudie voor Petegem-aan-de-Leie die de impact en alle mogelijke alternatieven in kaart brengt.

• Veiligheid
Ze zijn bezorgd over de veiligheid van de zwakke weggebruikers en hun kinderen (stappers & trappers). Een omleiding via de N43, de Kortrijksesteenweg is geen optie!

• Lokale economie
Petegem wordt letterlijk in 2 geknipt! Wat zijn de gevolgen voor de lokale handelaars?

Wil je op de hoogte blijven van al dit nieuws, word lid van deze facebook groep – https://www.facebook.com/groups/2775577112703821/

Petitie -> https://www.petities.com/leefbaar_petegem_-_masterplan_mobiliteit

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...