Diploma-uitreiking deelnemers Techniekacademie Junior

Voor de tweede keer vond in Deinze een ‘Techniekacademie Junior’ plaats. Van september tot december werden kinderen van het derde en vierde leerjaar ondergedompeld in de wereld van techniek en technologie. Door de coronamaatregelen werd de reeks een tijdlang onderbroken. Toch hadden acht van de tien geplande lessen plaats.

“Heel wat kinderen zijn geïnteresseerd in technologie en techniek”, weet Trees Van Hove, schepen bevoegd voor onderwijs. “De techniekacademie was vorig jaar een groot succes, we zijn blij dat we ondanks de pandemie een tweede reeks konden organiseren. Daarbij werden alle nodige hygiënemaatregelen getroffen. Helaas hebben we ook dit initiatief tijdelijk moeten stopzetten toen het verenigingsleven voor -12-jarigen stilgelegd werd. Gelukkig hebben we nadien nog enkele lessen kunnen organiseren, zodat iedere deelnemer een welverdiend diploma krijgt.”

De Techniekacademie Junior is een organisatie van VIVES hogeschool in samenwerking met het stadsbestuur. Er namen dit jaar 69 kinderen deel in vier groepen, twee in Deinze en twee in Nevele.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...