In coronatijd ligt het leukste pretpark bij jou in de buurt

Nu de vrijetijdsmogelijkheden voor corona beperkt zijn, komen de buurtspeelpleintjes meer en meer als alternatief naar voor als ontspanningsruimtes voor kinderen. De stad schakelde in 2020 een versnelling hoger en plaatste dit jaar op 8 locaties nieuwe speeltuigen of een volledig nieuw speelplein. Deinze telt ondertussen 43 openbare speelpleinen en voorziet deze legislatuur bijna een half miljoen euro om speelpleinen te bouwen en te onderhouden. 

“Ook deze kerstperiode zijn onze speelpleintjes meer dan ooit kleine pretparkjes voor onze kinderen in de stad”, zegt schepen voor Jeugd Rutger De Reu. “Neem op een zonnige dag samen met je kroost de fiets en rij van speelplein naar speelplein. Ze liggen allemaal in de buurt en zijn een mooi alternatief voor de pretparken of indoorspeelpleinen die nu jammer genoeg door corona gesloten zijn.”

“Het is onze ambitie om overal in de stad op minder dan 10 fietsminuten alle kinderen een mooi speelplein aan te bieden. Met onze 43 speelpleinen mogen we zeggen dat die doelstelling zo goed als bereikt is”, aldus Rutger De Reu. “Dit jaar bouwden we 3 nieuwe speelpleinen in Kerselare, Vierhekkens en de Koningin Astridstraat en werden er uitbreidingen voorzien op 5 locaties, goed voor een investering van 135.000€. Maar ook komende jaren blijven we middelen voorzien voor nieuwe speeltuigen, renovatie en onderhoud. Bijna een half miljoen euro is er ingeschreven in de begroting, nooit eerder zal er in één legislatuur zoveel geld voorzien zijn om zoveel speelplezier te creëren.

“We willen meer dan speelpleintjes bouwen. In wijken met jonge kinderen moeten deze pleintjes echte ontmoetingsplaatsen worden voor de buurt. Daarom investeren we ook in zitbanken en in een groene omgeving. In het stadscentrum en aan de sporthal Oostbroek en Palaestra zullen we nog mooie projecten realiseren in de toekomst”, besluit Rutger De Reu.

Investeringen speelpleinen sinds 1 januari 2020

aanleg nieuwe speelpleinen, uitbreidingen/vervangingen bestaande speelpleinen

P. Cocquytstraat              Landegemuitbreiding met combinatietoestel voor oudere kinderen                             
OudehofstraatVosselareuitbreiding met combinatietoestel voor oudere kinderen
KerselareMerendreeaanleg nieuw speelplein
VierhekkensLandegemaanleg nieuw speelplein
Koningin Astridstraat Petegemaanleg nieuw speelplein
NieuwgoedlaanPetegemuitbreiding met combinatietoestel voor oudere kinderen                            
SluiskouterPetegemaanleg nieuw speelplein op andere locatie in wijk
Kerselare/ Vierhekkens/ Nieuwgoedlaanaankoop (picknick)banken en omheining

Totaal € 135.634,51

herstellingen en vervanging beschadigde onderdelen bestaande speelpleinen

Naar aanleiding van risicoanalyse, keuringsverslagen en beschadigingen voor een totaalbedrag van € 9.565,61

Keuringen en onderhoud/reiniging speelpleinen 

Jaarlijkse keuring en onderhoud/reiniging van speelpleinen € 11.658,48

Voor de overige jaren van de legislatuur is er jaarlijks een bedrag van € 40.000 voorzien voor de aanleg van nieuwe speelpleinen en € 10.000 voor de vervanging/herstelling van toestellen op bestaande speelpleinen. Daarnaast is er jaarlijks op het budget ruim € 20.000 voorzien voor kleine herstellingen, onderhoud, reiniging en keuring van de speelpleinen in Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...