Online Feestkoken met Sigrid Dewaele – zaterdag 12 december van 9u30 tot 12u30

Nu de advent is begonnen, denken we stilletjes aan Kerst. Als we voor een groene Kerst gaan dan kiezen we, naast de ecologische kerstboom en duurzame geschenken, natuurlijk voor een veggie of vegan kerstmenu.

Het hoeft geen kalkoen, kreeft of hertekalfgebraad te zijn om je kerstmenu feestelijk te maken. Feestelijk betekent gevuld, knapperige deegjes, een gefrituurd dingetje, kleurrijke wintergroenten, verwarmende kruiden en een vleugje sinaasappel.

Sigrid Dewaele stelde een kerstmenu samen met vegane en vegetarische gerechten waarmee je je gezin of gasten beslist zal verrassen!

De maaltijd is zeer volwaardig met voldoende eiwitten, granen en groenten volgens de drieledigheid van de plant (wortel-, blad/stengel- en vruchtgewassen).

In de cursus ontvang je alle recepten van het menu, waarvan we een deel tijdens de cookalong kookles zullen klaarmaken.

Op voorhand wordt een lijstje doorgestuurd welke ingrediënten je best in huis haalt. We zetten onze computer in de keuken en koken samen met de lesgeefster. Sigrid Dewaele, een zeer ervaren VELT-lesgeefster zal je uitleg geven over de recepten en uw vragen beantwoorden. Er is veel interactie tijdens de les van medemensen die ook meekoken.

We werken met een link naar een ZOOM sessie die ruim vooraf aan alle deelnemers per e-mail wordt doorgestuurd. Een of ander extra abonnement is niet nodig; een kleine basiskennis van pc/tablet gebruik volstaat!

Prijs:  € 10 voor niet-VELT-leden

Inschrijven kan door zo snel mogelijk voor 10 december een mail te sturen naar [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...