van 2 passies naar 2 beroepen: osteopaat én lingeriemaker

Clio Deprest uit Hansbeke combineert een osteopathiepraktijk met een blog over lingerie naaien. “Sinds ik het naaien als beroep ging doen naast de osteopathie, heb ik zoveel meer drive en voel ik me zelfs een betere therapeut.”

In 2011 studeerde Clio af als osteopaat en ervoor behaalde ze een Master in de Lichamelijke Opvoeding. “De interesse voor het menselijk lichaam, gezondheid en preventie van ziekte zat er echt al heel vroeg in. Ik doe niet liever dan mensen (volwassenen én kinderen) begeleiden op weg naar gezondheid en een gezondere levensstijl.”

Ze heeft sinds 2012 een praktijk in Gent en ondertussen ook al een paar jaar een praktijk aan huis in Hansbeke. Ze behandelt zowel pasgeboren baby’s, kinderen als volwassenen.

Als osteopaat focust ze naast de manuele behandeling ook op de omgevingsfactoren (werk, gezin, emotie, voeding, slaap,…) om een beter beeld te krijgen van de persoon en waarom de klachten er zijn. Ze neemt hier ruim de tijd voor en past haar technieken aan de persoon aan. . “Osteopathie is zoveel meer dan een wervel of rib terug goed zetten. Als je het zelfhelend vermogen van een kind aanspreekt, zal het zich beter in zijn/haar vel voelen en beter functioneren op school en in het gezin. Het geeft ongelofelijk veel voldoening om dit proces te mogen begeleiden.”

Ondertussen was er ook die andere passie, mode maken, die Clio al bezighield toen ze kind was. Door een opleiding te volgen in lingerie naaien en te bloggen voor het naaimachinemerk Bernina was ze al heel vaak aan het naaien en creëren in de vrije tijd. Tijdens de eerste lockdown werd de osteopathiepraktijk gesloten. Dit was hét moment om met deze hobby professioneel aan de slag te gaan.

Clio maakte Clio’s Atelier: een blog waar zowel beginnende als gevorderde naaisters  terecht kunnen voor tips en tricks rond lingerie naaien. Binnenkort wordt de blog uitgebreid met verschillende tutorials en in de toekomst ook met materialen (stoffen en fournituren) die je kan kopen. Deze zullen een selectie zijn van gerecycleerde materialen en deadstock stoffen. Mode maken met aandacht voor het milieu is zeker een prioriteit!

Ze deed ook op maat gemaakte lingerie, maar moet dit even on hold zetten. Lingerie op maat maken is heel arbeidsintensief. “Ik wil dat de klant een perfect zittende BH heeft en er zich goed in voelt, dus daar komen wel wat passessies en wijzigingen aan te pas. Ik kan dit voorlopig niet aanbieden aan een ‘normale’ prijs. Het is echter niet uitgesloten dat dit opnieuw aan bod komt, of wie weet zelfs een eigen collectie voor Clio’s Atelier.”

Clio probeert de osteopathiepraktijk en blog 50/50 te combineren. “Ik voel dat fulltime osteopaat zijn me niet genoeg energie geeft en wil niet dat dit ten koste gaat van mijn patiënten, mijn gezin of mezelf. Het werken aan de blog en Clio’s Atelier als bedrijf geeft zuurstof in mijn leven én in mijn job.”

Meer info vind je op deze websites: www.osteocliodeprest.be en www.cliosatelier.com

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...