Zwembad Palaestra en mudel openen opnieuw voor het publiek

Alle indicatoren inzake COVID-19 vertonen een dalende trend. Daarom besliste de regering om een aantal beperkte versoepelingen door te voeren. Zo mogen zwembaden en musea opnieuw open voor het publiek. Zwembad Palaestra opent vanaf donderdag 3 december opnieuw zijn deuren voor de individuele zwemmers. Voor een gezonde dosis kunst en erfgoed kan je vanaf diezelfde dag opnieuw in mudel terecht. Voor beide instellingen moet je vooraf reserveren.

In het hele land wijzen alle indicatoren (nieuwe besmettingen, positiviteitsratio, nieuwe hospitalisaties, …) op een dalende trend. De toestand is echter nog steeds zorgwekkend want de afname is traag, het aantal nieuwe hospitalisaties blijft hoog en er zijn nog steeds belangrijke uitbraken in WZC waardoor de druk op de zorginstellingen en de zorgverleners hoog blijft. Daarom besliste het overlegcomité op vrijdag 27 november om een aantal beperkte versoepelingen door te voeren zoals het openen van zwembaden en musea.

“Goed nieuws voor alle individuele zwemmers” vertelt Norbert De Mey, schepen bevoegd voor sport en recreatie. “Vanaf donderdag 3 december tot en met zondag 20 december mag het zwembad terug open, na voorafgaande reservatie van een tijdslot via vrijetijdonline.deinze.be/ of via het telefoonnummer 09 381 96 50 (via mail reserveren is niet mogelijk). In het groot bad worden maximum 30 zwemmers toegelaten en in het instructiebad maximum 20. Het zwemmen in georganiseerd les-, club- of schoolverband is niet toegestaan. Ook blijven de borrelbaden, de stoomcabines, de glijbanen en het peuterbad gesloten. Tijdens de kerstvakantie (van maandag 21 december 2020 tot en met maandag 4 januari 2021) zal het zwembad opnieuw sluiten voor het publiek.”

Opening mudel

“We zijn heel blij dat mudel opnieuw zijn deuren mag openen” zegt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor cultuur. “De toppers uit de permanente collectie zaten de afgelopen maanden door de grote tentoonstellingen in het depot en die kunnen nu eindelijk opnieuw bewonderd worden. Volgende week donderdag 10 december opent daarnaast ook een boeiende tentoonstelling over watererfgoed. ‘Veerpont en scheepswerf Cyriel De Smet’ vertelt het boeiend verhaal over het leven op en om het Leiewater met een bijhorend rijkelijk geïllustreerd boek.”

Mudel stelt alles in het werk om voor de bezoeker een parcours uit te tekenen en laat slechts een beperkt aantal personen per tijdsblok toe. De grote open tentoonstellingszalen maken het perfect mogelijk om de anderhalve meter tussen jou en de medebezoekers te handhaven. Mudel opent bovendien alleen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag op de gebruikelijke openingsuren om zo voldoende tijd te hebben om de ruimtes te ontsmetten en hygiënische voorschriften na te leven. Jouw bezoek reserveren kan telefonisch via 09 381 96 70 of per mail via [email protected]

Op 5 januari worden deze maatregelen opnieuw geëvalueerd.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...