De Lekkerbek OCMW Deinze gaat voor meer zichtbaarheid

In het seniorenhuis Zeventiendorpen kunnen senioren terecht voor onder meer thuiszorg, mindermobielenvervoer, het lokaal dienstencentrum,…Eén van de thuiszorgdiensten is de Lekkerbek, de dienst warme maaltijden. Deze levert jaarlijks gemiddeld 35.500 verse maaltijden aan huis. De elektrische koelwagens waarmee de maaltijden vervoerd worden werden voorzien van het logo en het telefoonnummer van de dienst. Zo kan iedereen de wagens beter herkennen en zijn de inwoners nog beter op de hoogte van het bestaan van de dienst.

Het enthousiaste team maaltijdbedelers van Lekkerbek levert op dinsdag, donderdag en zaterdag tussen 8.30 en 15 uur een gezonde en gevarieerde maaltijd aan huis. Elke maaltijd bestaat uit soep, hoofdgerecht en dessert. Dieetmaaltijden zijn ook mogelijk. 

“De maaltijden worden vers bereid in de keuken van woonzorgcentrum Karel Picqué (Donzapark 1 in Deinze) via een koude lijn-systeem” vertelt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor senioren. “Ze worden in porties verdeeld en volgens bepaalde normen afgekoeld. Zo krijgen bacteriën veel minder kans en is het voedsel veel veiliger. Daarna leveren de bedelers de maaltijden aan huis met behulp van een elektrische koelwagen. De klant warmt de maaltijd zelf op in de microgolfoven. Dit koude lijn-systeem biedt het grote voordeel dat ook tijdens het weekend een vers bereide maaltijd aan huis kan worden geleverd in plaats van een diepvriesmaaltijd”.

Elke inwoner van Deinze voor de fusie, die tijdelijk of niet meer kan instaan voor zijn/haar maaltijden, kan beroep doen op Lekkerbek. Een maaltijd kost 7,50 euro. Voor een maaltijd voor een tweede gezinslid betaal je 5 euro. De inwoners van Nevele voor de fusie kunnen voor verse maaltijden aan huis de dienst warme maaltijden van Woonzorgbedrijf Meetjesland contacteren.

Voel je je ziek of moet je in quarantaine blijven? Maak dan gebruik van deze dienstverlening. Je herkent nu nog beter de elektrische koelwagens van Lekkerbek doordat ze voorzien werden van het logo en het telefoonnummer van de dienst. 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...