Gezusters Dossche -, Mandela- of Raoul de Keyserbrug?

GroenRood gaat voor een mooie naam voor de nieuwe fietsbrug. De nieuwe brug die wandelaars en fietsers van de Brielpoortparking naar de Tolpoortstraat zal brengen krijgt waarschijnlijk de naam: ‘Brielpoortbrug’. De Vlaamse Waterweg drong bij de Stad aan om op korte termijn een voorstel qua naamgeving te doen en daarom ligt deze naam ter stemming voor op de gemeenteraad van donderdag. GroenRood wil liever een naam met een betekenis.

Annick Verstraete: We zijn een beetje Briel-moe. In Brieljant en de Brieltuin is het woord leuk gebruikt. Maar een brug Brielpoortbrug noemen is magertjes. Een naamgeving is ook een mooie gelegenheid om iemand uit het verleden in de schijnwerpers te zetten. Levende personen (behalve leden van het koningshuis)  kunnen geen straat- of brugnaam dragen. Anders zouden we Greta Thunberg voorstellen, een bruggenbouwster naar de toekomst. Rachel Carson, de grondlegster van het milieu bewustzijn kan wel of Nelson Mandela, een perfecte bruggenbouwer.
Omdat het bruggetje naar het museum loopt denken we zeker ook aan Raoul De Keyser. Dit zou een heel mooie erkenning zijn voor één van ons belangrijkste stadsgenoten.

Natuurlijk willen we ook meer vrouwennamen in onze stad zien opduiken. Waarom dan niet de gezusters Dossche brug. Zij waren knappe bollen en straffe wegbereiders voor veel generaties vrouwen achter hen. Of Alice Buysse of…. Waarom doen we geen oproep naar de burgers? Of laten we de burgers kiezen uit verschillende voorstellen?

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...