Winnaars ‘Wie naar de winkel fietst, wint’ in de bloemetjes gezet

Op 25 januari werden de winnaars van de actie ‘Wie naar de winkel fietst wint’, een organisatie van stad Deinze in samenwerking met vzw Deinze Winkelstad, in de bloemetjes gezet. De campagne liep van 21 september tot en met 23 oktober 2020. De campagne stimuleerde inwoners en bezoekers van Deinze om voor korte afstanden de auto thuis te laten en ervoor te kiezen om met de fiets of te voet te gaan winkelen. Het werd een succes, want in totaal werd er 18.480 kilometer gefietst naar de winkel, goed voor een besparing van 3.696 kg CO2.

Er werden 1.050 volle spaarkaarten ingeleverd, waaruit twee hoofdwinnaars werden geloot: Magda Spiesschaert (Petegem) won een elektrische fiets en Sabine Maes (Merendree) een plooifiets. Twintig andere winnaars wonnen een Deinse cadeaubon ter waarde van 25 euro. Uit de deelnemende handelaars werden er tien geloot die beloond werden met een mand vol streekproducten. “We vonden het in 2020 extra belangrijk om onze lokale handelaars te ondersteunen”, zegt Bart Van Thuyne, schepen bevoegd voor mobiliteit. “Door mensen te belonen om met de fiets naar de winkel te gaan, stimuleren we niet alleen duurzame mobiliteit maar ook het lokaal winkelen. Mensen die met de fiets of te voet naar de winkel gaan, zullen uiteraard vaker bij een handelaar uit hun buurt stoppen.”

179 Deinse handelaars namen deel aan de actie. Tijdens de campagne werden er ongeveer 9.832 fietsritjes (heen en terug) naar de winkel gedaan. De gezamenlijk afgelegde afstand bedraagt 18.480 kilometer, goed voor een besparing van 3.696 kg CO2, of 0,46 keer rond de wereld fietsen! “De samenwerking en de actie waren opnieuw een echt succes”, klinkt het bij Filip Vervaeke, schepen bevoegd voor lokale economie. “Ondanks de coronacrisis ontvingen we toch 1050 volle spaarkaarten en werkten er maar liefst 179 handelaars mee aan de actie.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...