Stad bedankt leerlingen met duurzame nekwarmers

Stad Deinze werd in 2020 opnieuw tot fietsstad verkozen. Dat heeft ze vooral te danken aan de vele fietsende leerlingen van de secundaire scholen. Om deze te bedanken voor zoveel fietskilometers schonk het stadsbestuur elke leerling een duurzame nekwarmer (Buff) ontworpen in de huisstijl van Deinze. De nekwarmers kunnen onder meer gedragen worden als muts, alternatief mondmasker en sjaal.

67cm lang 😉

“Stad Deinze werd in 2020 voor de derde keer verkozen tot fietsstad” zegt burgemeester Jan Vermeulen. “Het stadsbestuur bouwt al vele jaren aan een sterk fietsbeleid. De stad won deze titel mede dankzij de vele fietsende leerlingen van de zes secundaire scholen. Om de leerlingen te bedanken kocht het stadsbestuur 5.000 nekwarmers (Buffs) bij de Deinse firma Mares. De nekwarmers zijn ontworpen in de stedelijke huisstijl: ze zijn zwart en bedrukt met de ‘D’ van Deinze in het wit. We zijn ervan overtuigd dat deze aankoop het fietscomfort van onze leerlingen zal verhogen ”

De nekwarmers zijn een multifunctioneel hebbeding die je altijd en overal kan gebruiken. Hij bestaat voor 98 % uit gerecyclede plastic flessen en is zeer rekbaar. Hij is ideaal voor allerlei activiteiten in zowel koud als warm weer. De flinterdunne stof houdt koude wind tegen en zorgt met warmer weer voor verkoeling door zweet snel te laten verdampen. De Buff is unisex en kan onder meer gedragen worden als muts, alternatief mondmasker, haarband en sjaal.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...