Eerste aanzet tot een veilige Kerrebroek

Eddy Donné van GroenRood agendeerde de problemen in Kerrebroek op de laatste verkeerscommissie. Nu komt er eindelijk schot in de zaak. Er komt al een drastische snelheidsbeperking.

In de Kerrebroek in Nevele (vanaf het centrum en gaande tot aan de kruising met ‘berg’) is de verkeersveiligheid extreem gevaarlijk. Dit zeer smalle stuk is de verbinding tussen een straat met fietspad en een fietsstraat waar niets voorzien is voor fietsers. Zelfs het voetpad is veel te smal, met een rolstoel of kinderwagen moet je op straat rijden.

Twee vrachtwagens kruisen elkaar door op het voetpad te rijden. Dat vrachtverkeer wordt steeds drukker. De populariteit van de gps app Waze en de kilometerheffing zijn daar zeker niet vreemd aan.  Het verkeer rijdt er gemakkelijk tot 70km/u in de bebouwde kom. Tijdens de laatste meting werden er zelfs snelheden tot 103km/u in de bebouwde kom vastgesteld. Het wegdek is in zeer slechte staat wat ook nog voor enorme geluidsoverlast zorgt.

Eddy Donné van GroenRood: ‘Ik heb dit probleem op de agenda geplaatst van de verkeerscommissie omdat de situatie echt niet meer leefbaar is. Gelukkig hebben veel buurtbewoners aan de alarmbel getrokken en wil men nu luisteren naar de klachten. Volgende week is er al een voorstel op de gemeenteraad om een zone 30 in te voeren in Kerrebroek vanaf huisnummer 66 (= zijtak Kerrebroek) en huisnummer 87 in de richting van het centrum van Nevele. We zullen zeker verder kijken wat er nog kan gebeuren om ook deze straat veilig te maken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...