Nieuwe zitbankenwandelroutes in het stadscentrum van Deinze

De dienst toerisme werkte vijf combineerbare wandelroutes uit van verschillende afstanden door het stadscentrum van Deinze. Kenmerkend voor deze wandelroutes is dat er op regelmatige korte afstanden zitbanken voorzien zijn. De wandelroutes zijn voor jong en oud, zowel voor de beginnende als voor de geoefende wandelaar. De vijf wandelroutes zijn gebundeld in een aantrekkelijke brochure die je bij de dienst toerisme gratis kan afhalen.

“30 minuten per dag bewegen heeft een positieve invloed op je lichaam” vertelt Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor toerisme. “Meer nog zelfs, 30 minuten bewegen per dag wordt als de beweegnorm gezien en geeft op lange termijn tal van gezondheidsvoordelen. Op initiatief van en in samenwerking met gemeenteraadslid Marc De Schrijver heeft de dienst toerisme vijf mooie wandelroutes van verschillende afstanden uitgewerkt in en rond het stadscentrum van Deinze. Elke route vertrekt van de dienst toerisme, Brielstraat 2 in Deinze. De routes zijn zo uitgestippeld dat de wandelaar op regelmatige tijdstippen de nodige rust kan inbouwen door gebruik te maken van een zitbank die op elke route is voorzien.”

De routes zijn toegankelijk voor iedereen, zowel jong als oud. De zitbankenroutes bieden iedereen de kans om te bewegen en/of te starten met wandelen. Elke dag een stap verder van zitbank naar zitbank. De geoefende wandelaar kan onze stadskern beter leren kennen door de routes te combineren.

“Als de routes succesvol zijn, willen we ook in de verschillende deelgemeenten een dergelijke zitbankenwandelroute uitwerken” besluit Bruno Dhaenens.

Info

Dienst toerisme – [email protected]www.langsdeleie.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...