N-VA Deinze vraagt om schepen in te zetten bij verbouwing site Bloemmolens

Deze week zijn de grote werken gestart in de site Bloemmolens in de Tolpoortstraat. Ook de sloop van de woningen aan de kop van de Tolpoortstraat is aangevat.

N-VA vraagt aan het stadsbestuur om bij het leveren van de nodige vergunningen de aannemers ertoe aan te zetten om zowel bij de sloop als bij de eigenlijke verbouwing zoveel mogelijk gebruik te maken van de Leie.

Fractieleider Bart Vermaercke: “Dit gigantische bouwproject zal allicht jaren duren. De Tolpoortstraat en de Markt worden veelvuldig gebruikt door zachte weggebruikers. Elke vrachtwagen die we van de weg kunnen halen is een potentieel conflict minder.

De Tolpoortstraat is fietsstraat en schoolstraat met duizenden jonge fietsers, een dodehoekongeval is snel gebeurd. Bovendien kan de ecologische voetafdruk aanzienlijk verminderd worden, indien gebruik gemaakt wordt van de waterweg. Aangezien de site beschikt over laad- en loskades is het de logica zelve om dit te promoten en honderden vrachtwagens uit het centrum te houden.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...