Stadsbestuur viert vijfde Tournée Minérale met mocktailwedstrijd

In februari gaat alweer de vijfde editie van Tournée Minérale van start, de bewustmakingscampagne rond alcoholconsumptie. Stad Deinze werkt ook dit jaar mee en organiseert een wedstrijd voor de Deinzenaars die hun favoriete en originele mocktailrecept indienen. 

Tournée Minérale, het initiatief van de Druglijn en Stichting Tegen Kanker, is terug met een vijfde editie! Iedereen wordt opgeroepen om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol. 

“Door de coronamaatregelen ziet ons leven er even anders uit en daardoor ook de manier waarop we met alcohol omspringen” vertelt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor welzijn en gezondheid. “Sommigen drinken een stuk minder, sommigen een stuk meer. Begrijpelijk, maar in het laatste geval natuurlijk niet de gezondste keuze. Met Tournée Minérale zorg je ervoor dat het extra thuisdrinken geen blijvende gewoonte wordt. We associëren alcohol vaak met gezelligheid, maar het is nu net de uitdaging om die gezelligheid te creëren zonder alcohol. Een verlaagde alcoholconsumptie levert namelijk meer energie, een betere slaap en een algemeen frisser gevoel op. Allemaal zeer welkom in deze uitzonderlijke tijden. Én je werkt er nog mee aan je gezondheid ook!”

“Tournée Minérale is echt een aanrader!” vervolgt Filip Vervaeke, schepen bevoegd voor drugpreventie. “De campagne heeft alvast een grote invloed gehad op mij persoonlijk. Vorig jaar deed ik net als vele andere Deinzenaars enthousiast mee aan een maand alcoholvrij. Dat was wel een uitdaging want als schepen word je vaak uitgenodigd op recepties, etentjes, …En ik ben ook de grote bezieler van het succesvol evenement Hapje Tapje Nevele. Het beviel me zo goed dat ik nog steeds geen alcohol drink en ondertussen 365 dagen alcoholvrij ben. Ik ondervind nog dagelijks de voordelen ervan: ik slaap beter, voel me gezonder, bruis van energie en dynamiek en ben zelfs enkele kilootjes verloren!” 

Doe mee! 

Ga net als schepen Vervaeke en schepen De Spiegelaere de uitdaging aan en vervang je alcoholische drankjes door een non-alcoholisch en gezonder alternatief. Inspiratie nodig? Neem een kijkje op www.meervanzonder.be en www.tourneeminerale.be, daar vind je bij de recepten zeker eentje die jou wel smaakt. Of probeer de Mocktail Mixer op www.tourneeminerale.be en mix zelf de mocktail volgens jouw eigen voorkeur: exotisch, pikant, …  Benieuwd wat het wordt?

Tournée Minérale is trouwens nog leuker als je het samen met anderen doet. Daag je familie, vrienden, collega’s, ploegmaten, … uit om in februari ook geen alcohol te drinken en volg samen onze posts op de Facebookpagina van stad Deinze en op www.deinze.be/tournee-minerale.  

Wedstrijd Bij Tournée Minérale zijn er alleen maar winnaars: doe jij ook mee aan onze wedstrijd? Stuur jouw favoriete en zelf uitgevonden mocktailrecept met foto naar [email protected] of [email protected] en maak kans op een mooi mocktailpakket. We kijken uit naar originele recepten met eenvoudige ingrediënten en een mooie presentatie van jouw creatie! Begin maart maken we de winnaar bekend.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...