Deinze steunt de statiegeldalliantie

Ook Deinze ondersteunde de vraag om statiegeld in te voeren voor plastiek flesjes en blikjes. Nu nog de Vlaamse regering overtuigen.

Deinze ondertekende de ‘statiegeldalliantie’, een platform dat ijvert voor de invoering van een waarborg op flesjes en blikjes. Een goede zaak die iedereen die eens gaat wandelen zal ondersteunen.

Nederland heeft al langer statiegeld (0,25 euro) op PET-flessen van meer dan een liter, in juli komen daar ook kleine flesjes bij en in 2023 volgen de blikjes. Ook de Brusselse en Waalse verantwoordelijken willen deze taks invoeren om het zwerfvuilprobleem een genadeslag te geven. Enkel de Vlaamse regering wil er nog steeds niet van weten.

Dit is heel eigenaardig want de politici van deze partijen steunen wel massaal de vraag vanuit de Vlaamse gemeenten. Twee derden van de Vlaamse gemeenten ondersteunen deze vraag. GroenRood vraagt aan de plaatselijke politici van Open Vld, NV-a en CD&V om hun ministers op het belang van deze kwestie te wijzen. We zijn er van overtuigd dat ze te overhalen zijn.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...