Winterzoektocht in stadsbos werd groot succes

De winnaars van de winterzoektocht in het Stadsbos van Deinze zijn bekend.  Er was heel veel respons, de winnaars komen van Deinze maar vooral van de ruime regio rond onze stad.

De voorbije winter kon iedereen, van jong tot oud, meedoen aan de Winterzoektocht in het stadsbos van Deinze.  Deze activiteit kwam er op initiatief van het Samenwerkingsverband Stadsbos Deinze, met medewerking van het stadsbestuur. Tijdens een wandeling van 5 km was er een fotozoektocht met 10 bijkomende vragen en een kinderzoektocht. Zo’n  500 volwassenen en 50 kinderen stuurden  hun ingevuld antwoordformulier terug.  Zeker ook door de covid-pandemie en de beperkte recreatiemogelijkheden werden deze activiteit een groot succes.

De mooie prijzen werden geschonken door de Stad Deinze, De Wassende Maan, De Speelvogel , Bio Taste,  door verenigingen als Oxfam Wereldwinkel Deinze, Natuurpunt tussen Leie en Schelde, Gezinsbond Petegem en Milieufront Omer Wattez, en door twee sympathisanten. Er zijn 25 winnaars bij de volwassenen en de 4 winnaars bij de kinderen.  Sommigen zijn afkomstig van Deinze, maar de meesten wonen in de ruime regio van onze stad. Zij worden persoonlijk verwittigd en kunnen hun prijs afhalen in de Toeristische Dienst, Brielstraat 2 te Deinze. De  juiste antwoorden staan te lezen op de facebookpagina van Stadsbos Deinze.

Hiermee is opnieuw bewezen dat het stadsbos veel wordt bezocht en bekend is tot ver buiten de stad. Het beantwoordt meer dan ooit aan de behoefte om in de natuur te wandelen en te genieten van het groen en van de rust.  Het is daarom zeker wenselijk om de lang geplande dreef tussen de beide stadsboskernen spoedig  te realiseren, zodat de wandelaars in een lus doorheen de stadsbossite kunnen kuieren. De uitvoering van deze verbinding is beloofd in de ruilverkaveling die momenteel loopt. Wij roepen de betrokken overheden, zijnde de Vlaamse Landmaatschappij, het Agentschap Natuur en Bos en het stadsbestuur van Deinze om hier spoedig werk van te maken.  Het is nu al overduidelijk dat deze ingreep fel gesmaakt zal worden.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...