Beleef de wildste avonturen vanuit je luie zetel: ontleen een e-boek

Leden van de bibliotheek Deinze-Landegem kunnen vanaf nu gratis e-boeken ontlenen op hun eigen e-reader, smartphone/tablet of PC. Ontlenen kan van thuis uit via het abonnement dat de bibliotheek Deinze-Landegem heeft op de e-boekendienst van Cultuurconnect.

“Leden konden al terecht in de bibliotheken van Deinze en Landegem om een e-reader met daarop een selectie van e-boeken te ontlenen” stelt schepen Rutger De Reu, bevoegd voor de bibliotheken. “Door de e-boekendienst die we vanaf nu aanbieden is het aanbod veel uitgebreider geworden. Leners kunnen kiezen uit een aanbod van 7.735 titels met fictie in allerhande populaire en literaire genres, vlot lezende non-fictie en 300 young adult-titels. Het streefdoel is om deze collectie recente Nederlandstalige e-boeken en in beperkte mate ook Engelstalige e-books steeds verder uit te breiden met aantrekkelijke titels: voor elk wat wils. Digitaal lezen is in deze coronaperiode een mooi alternatief voor wie liever niet ter plaatse komt ontlenen in de bibliotheken” besluit schepen Rutger De Reu. 

Praktisch

Leners kunnen twee e-boeken tegelijk gratis ontlenen en die zes weken lang lezen op hun persoonlijk toestel. Na het verlopen van de uitleentermijn, verdwijnen de e-boeken automatisch van het toestel. Bovendien kan je tot twee titels reserveren die je nog graag wil lezen.

Bibleden kunnen de e-boeken ontlenen via hun tablet, smartphone, PC/laptop of met hun eigen e-reader. Om toegang te krijgen tot de e-boeken volstaat het te registreren op Mijn Bibliotheek en de app CloudLibrary te installeren. In de app zie je dan welke e-boeken je kan ontlenen. Ook vanuit de publiekscatalogus deinze.bibliotheek.be kunnen de leners na het installeren van de app CloudLibrary
e-boeken aanklikken en ontlenen. Het platform is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke toepassing. Wie echter graag op weg geholpen wil worden, kan het bibliotheekpersoneel aanspreken. Ook op http://deinze.bibliotheek.be/e-boeken vind je de nodige handleidingen.

Info

Bibliotheek Deinze

Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze

[email protected] 

09 381 95 60

Bibliotheek Landegem

Stationsstraat 20, 9850 Deinze[email protected]
09 321 92 70

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...