Familiefoto’s gezocht voor erfgoedtijdschrift

Twee broertjes in een gocart voor het eerst aan zee, moeder en dochter aan het werk in de winkel, een jubileum in de familie, uitgeweken streekgenoten, … aan veel foto’s is een verhaal verbonden. De heemkundige kring Het Land van Nevele gaat opnieuw op zoek naar dergelijke familiefoto’s.

Vorig jaar gaf de vereniging die ijvert voor erfgoed en geschiedenis heemkundige kring een themanummer van haar tijdschrift uit met honderd familiefoto’s. Het was een succes en heel wat leden en streekgenoten werkten er met plezier aan mee.

Jammer genoeg kon men toen enkele tientallen interessante foto’s niet publiceren. Men wil dat goedmaken door volgend jaar een nieuw themanummer uit te geven.

Men doet een warme oproep om een of meerdere familiefoto’s te bezorgen waar twee of meer mensen van dezelfde familie op staan. En men hoeft het niet ver te zoeken zoals de foto uit de collectie van familiekundige Lisa Wulteput ons toont.

We zoeken foto’s tot ongeveer 1980. Er moet wel een link zijn met het werkgebied dat in Deinze elf deelgemeenten omvat. Graag digitaal op te sturen met een beetje uitleg aan [email protected].

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...