Deinzenaar met een doel: Starten met triatlons lopen. Hier is Seppe zijn verhaal!

Na jaren op zijn gat te gezeten te hebben en heel sporadisch te sporten was het genoeg geweest voor Deinzenaar, Seppe Snoeck. Met veel honger en goesting ging hij opzoek naar iets nieuws, iets uitdagend. Azu nen triatlon, zoe da niets voor ‘em zijn?

Foto Dries Van Havermaet

In augustus 2020 startte hij met zijn eerste trainingen. Van watergewenning naar baantjes trekken in de Palaestra, van plezier ritjes naar hoge wattage pompen op Zwift en van 1 kilometer naar ondertussen 3 halve marathons. ’t Werd dan eens tijd om ook effectief mee te strijden in een wedstrijd.

Op 13 mei zou Seppe debuteren op de kwarttriatlon van Izegem, maar zoals we het allemaal al gewoon zijn stak Corona daar een stokje voor. Maar dat hield Seppe niet tegen! Als alternatief dook hij in het frisse water van de Oude Leiearm om 1500 meter te zwemmen, nadien stond er een hem een gevecht van 45 kilometer tegen de natuur op te wachten. Veel wind, buien en koude temperaturen razen langs zijn oren. Maar ’t grootste gevecht loerde om de hoek, een gevecht tegen zichzelf tijdens een loop parcours van 10 kilometer.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Seppe_Snoeck_triatlon_3_Deinze-619x348.jpg
Foto Dries Van Havermaet

Na deze sportprestatie toont Seppe alleen maar respect voor elke triatleet want dit is niet vanzelfsprekend. Hij beseft ook dat er nog veel werk aan de winkel is want zijn uiteindelijke doel is om deel te nemen aan Ironman 70.3 in West Friesland.

Een mooier triatlon debuut dan dit is onmogelijk!”

Op Instagram bedankt hij zijn makkers om voor hem te supporteren, in het wiel te rijden en om hem door de poorten van hel te sleuren tijdens het lopen.

(https://www.instagram.com/p/CO0fK5SBuvh/)

Heb je ook een leuk doel of ken je iemand die bezeten is door zijn hobby of een nieuwe sprong waagt? Laat het ons weten!

Foto’s en video door Dries Van Havermaet

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...