Brandweer zoekt vrijwilligers

De brandweerposten Deinze en Nevele zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. In onze stad hebben we 110 brandweerlieden die dag en nacht waken over ruim 43.500 inwoners. De brandweer biedt hulp bij brand, bij noodweer, bij het verdelgen van wespen of bij een ongeval. Bij de brandweer staan actie, burgerzin en ook vriendschap centraal. Om nader kennis te maken, organiseert de brandweer een infoavond op 17 augustus in de brandweerpost Deinze en op 24 augustus in de brandweerpost Nevele.

De brandweerposten Deinze en Nevele zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich in hun vrije tijd beschikbaar stellen voor interventies. 

Heb je zin om je te engageren? Wil je ook graag medeburgers helpen en kan je het hoofd koel houden in moeilijke situaties? Ben je sportief en ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Dan is brandweerman (m/v) iets voor jou.

Als brandweerman/-vrouw kom je terecht in een hechte groep. Je wordt voor je inspanningen vergoed, zowel voor de uren opleiding als voor de interventies die je doet. Deze vergoeding wordt fiscaal vrijgesteld tot meer dan 6000 euro per jaar.

Jouw profiel:

  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je bent Belg of inwoner van de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland.
  • Je hebt een rijbewijs B.
  • Je kunt de brandweerpost binnen enkele minuten bereiken vanaf je woon- of werkadres.
  • Je moet de burgerlijke rechten en plichten genieten.
  • Je kan een uittreksel uit het strafregister voorleggen (max. 3 maanden oud).
  • Je bent in orde met de dienstplichtwetten.
  • Je bent in het bezit van een federaal geschiktheidsattest (*).

Infoavonden

Om je meer uitleg te geven organiseert de brandweer twee infoavonden:

  • op 17 augustus om 18.30 uur: in de brandweerpost Deinze, Stadionlaan 24
  • op 24 augustus om 18.30 uur: in de brandweerpost Nevele, Brandweerstraat 1. 

Wil je je om praktische redenen inschrijven via [email protected]?

(*) Om te kunnen solliciteren moet je beschikken over een federaal geschiktheidsattest (FGA). Deze kan je behalen bij PAULO, de Oost-Vlaamse brandweerschool. Hierbij moet je een reeks van drie proeven doorlopen. Een competentietest, een operationele handvaardigheidstest en lichamelijke geschiktheidsproeven. De brandweer organiseert ook voorbereidingsmomenten, zogenaamde Start To FGA. Na deze voorbereidingsmomenten kan je je nog inschrijven om het FGA te behalen om daarna te kunnen solliciteren. Meer informatie hierover vind je op www.ikwordbrandweer.be. Met het attest kan je solliciteren bij elke post waar er vrijwilligers werken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...