Ontdek Deinze met Expeditie Donza!

De diensten toerisme, jeugd en sport werkten Expeditie Donza uit, vijf interactieve wandel- en fietsroutes die je tijdens de zomervakantie meenemen langs de mooiste plekjes van de 17 deelgemeenten. Zowel voor jong als oud zal er veel te beleven zijn langs de routes!

Leiespiegel Deizne

De queeste van Krieltje Kakelkont: 30 juni tot 31 augustus

Wandel samen met Krieltje Kakelkont en zijn vriendinnetje Titi rond in Deinze of Nevele, voer leuke opdrachten uit, neem foto’s met onze mascotte en wie weet word jij wel tot ridder geslagen in ‘de orde van koning kieken’! De eerste wandelroute bijt de spits af op woensdag 30 juni en start in Deinze. De tweede wandelroute wordt gelanceerd op woensdag 28 juli en start in Nevele.

Tijdens de wandelingen ontdek je leuke tekeningen van Krieltje Kakelkont, het figuurtje van schrijver Marc de Bel en tekenaar Stefan Vermeulen.

Drie sociale media fietsroutes: 30 juni tot 31 augustus

Leer de meest foto- en schilderwaardige plekjes van elke deelgemeente kennen en plaats je mooiste foto’s op Instagram, meet jezelf met anderen in Strava-segmenten of leef je uit met onze TikTok-uitdagingen.

Drie verschillende fietsroutes van ongeveer 30 km brengen je langs de mooiste plekjes van de 17 deelgemeenten van onze stad.

  • Route 1 wordt gelanceerd op 30 juni, je start in centrum Deinze en fietst door Grammene, Gottem, Wontergem, Vinkt, Zeveren, Meigem en Nevele.
  • Route 2 wordt gelanceerd op 14 juli, je start in centrum Nevele en fietst door Poesele, Hansbeke, Merendree en Landegem
  • Route 3 wordt gelanceerd op 11 augustus, je start in centrum Deinze en fietst door Petegem, Astene, Sint-Martens-Leerne, Vosselare en Bachte-Maria-Leerne.

Praktisch

Je vindt alle routes op www.deinze.be/expeditie-donza. Een papieren routeplan kan je afhalen bij de diensten toerisme, jeugd of sport. Wandel of fiets je liever zonder app of gsm? Geen probleem, de routes zijn bewegwijzerd. De uitdagingen worden zowel op de routes uitgelegd als op www.deinze.be/expeditie-donza.

Wil je kans maken op mooie prijzen?

Deel dan jouw foto’s of video’s met #toerismedeinze #expeditiedonza #jeugddeinze #sportersbelevenmeer #mudel

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...