Derde cultuurseizoen in Leietheater brengt een mix van topvoorstellingen en jong werk

Leietheater staat aan de vooravond van zijn derde cultuurseizoen en stelde hiervoor een gevarieerd programma samen. Naast een aantal verplaatste topvoorstellingen hebben we aandacht voor magische voorstellingen zoals De Wonderlijke Kerst van Circus Ronaldo en voor jong opkomend talent. Het programmatorenteam wist het neusje van de zalm te selecteren voor zowel muziek, comedy, theater, dans als familievoorstellingen! 

“Met absolute topproducties nemen we de draad terug op waar we hem door corona jammer genoeg moeten lossen hebben. Ons programmatorenteam heeft hard gewerkt om een schitterend programma voor 2021-2022 samen te stellen. Een jaarprogramma met een waaier aan activiteiten die Vlaamse en internationale voorstellingen op de planken zal brengen. Maar vooral een programma dat onze bezoeker opnieuw zal overtuigen om te genieten van cultuur,” klinkt het bij Rutger De Reu, schepen van cultuur. 

Het volledige seizoen uitschrijven zou ons te ver leiden, maar we lichten graag een aantal hoogtepunten toe: 

  • We openen met ‘Melvius aan de Leie’ van Ballet Dommage. In de traditie van de reizende troubadours, fietst Ballet Dommage, gepakt en gezakt, een maand langs de oevers van de Leie. Vertrekkend in Menen, fietsen ze langs Kortrijk, Harelbeke en Waregem tot ze eindhalte Deinze bereiken. Op 29 en 30 september dwaalt het avontuurlijk theatergezelschap Ballet Dommage door de straten van Deinze. Met figuranten uit de streek!
  • Studio ORKA: Warmoes wordt verplaatst naar de late zomer. Maar twee andere succesvoorstellingen passeren in Deinze, waaronder de jongste voorstelling HET PENTACCORDEON en het succesnummer Chasse Patate.
  • De Wonderlijke Kerst van Circus Ronaldo: volgende winter wordt Deinze de warmste stad! Circus Ronaldo zet zijn tenten op in het centrum en laat ons mee genieten van zijn warme Kerst met het nodige spektakel!
  • Leietheater schuift een aantal themaweekends naar voor die kaderen binnen deze tijd: we vullen de nood aan warmte en familiale nabijheid in met ‘Feest van duizend lichtjes’, ‘DWARS’ om tegemoet te komen aan onze knaldrang, ‘PAUZE!’ omdat COVID-19 ons met de neus op de feiten drukte dat het nu echt wel tijd is om de pauzeknop in te drukken, en ‘De Stad van de toekomst’ toont hoe Deinze de weg wijst op het gebied van architectuur en duurzaamheid. 

Naast deze specials zijn er verder heel wat voorstellingen en concerten te vinden. Daarbij zakken grote namen als Sien Eggers, Frank Focketyn, Bruno Vanden Broecke, Tom Van Dyck, Milo Rau, Brihang, Compagnie Cecilia, Anne Teresa De Keersmaeker & Rosas, Het Zesde Metaal, … af naar Deinze. De programmatoren van Leietheater houden de vinger aan de pols en maken ook voldoende ruimte voor jonger en opkomend talent zoals Eigen Kweek en WOLF WOLF, de alumni van de Gentse theaterschool KASK met hun versie van Who’s afraid of Virginia Woolf.

Er is opnieuw plaats voor humor met Wouter Deprez, Xander De Rycke en Erik Van Looy. Daarnaast is er veel muzikaal talent met onder meer staande clubconcerten van Uma Chine, Nordmann, SCHNTZL en andere.

Ticketverkoop

De ticketverkoop start op 1 september. Zo kan Leietheater inspelen op de geldende veiligheidsmaatregelen en de capaciteit aanpassen waar nodig. Iedereen kan zich wel voor een voorstelling of concert registreren via de website door zijn of haar e-mailadres achter te laten. Dan stuurt Leietheater kort voor de ticketverkoop een herinnering. De gedrukte brochure verschijnt in twee delen: die voor het najaar verschijnt eind augustus en die voor het voorjaar in december.

Info

Leietheater

Brielstraat 8

9800 Deinze

09 381 07 40

[email protected] 

www.leietheater.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...