VTI Deinze plaats Coronakubus

In het VTI Deinze hebben deze week de leerlingen een grote Coronakubus zelf gemaakt om al hun Coronafrustraties in te steken. Tijdens de godsdienstlessen word het persoonlijk mentaal welzijn nog eens besproken en wat de toekomstdromen zijn genoteerd op een briefje die ze deponeren in de kubus.

De leerlingenraad heeft de afgelopen week aan de leerlingen de kans gegeven om hun coronafrustraties weg te kloppen op de “kop van jut”. Het was een ludieke manier om het thema bespreekbaar te maken en het viel zeker in de smaak! Nu zijn ze ook bezig met een project dat iets dieper gaat.

“We zochten naar een manier om de gevoelens rond corona kwijt te kunnen en te visualiseren. We dachten daarbij aan de tempel bij het festival “Burning Man” in Amerika. Mensen noteren daar hun (negatieve) gevoelens en ervaringen op een houten gebouw, dat op het einde van het festival wordt verbrand. Leuk idee, maar wat is voor ons haalbaar? Wij kwamen uit bij een houten kubus, in de geest van ‘corona, je bent een blok aan ons been!’.”

Ze kozen voor een combinatie tussen schrijven op het blok en briefjes posten in een gleuf. Het briefje zit dan veilig weg en wordt door niemand gelezen. Schrijven op de kubus zouden ze toelaten onder toezicht. We dachten daarbij aan de godsdienstles. De leerkrachten godsdienst bereiken immers alle klassen en kunnen dit onderwerp kaderen in hun lessen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...