Familie Bonfire: een nieuw event voor gezinnen met live muziek en kinderanimatie

De jeugddienst werkt met Familie Bonfire een coronaveilig alternatief uit voor de jaarlijkse Familiebivak. Op vrijdag 10 september zijn gezinnen vanaf 17 uur welkom in het Kaandelpark voor een gezellig samenzijn waar ze in bubbels op picknickdekens kunnen genieten van een hapje en een drankje rond het vreugdevuur met live muziek en kinderanimatie.

“Vorige jaren organiseerde de jeugddienst bij de start van de zomervakantie een familiebivak met randanimatie en vuurkorven. Wegens de coronamaatregelen kon de familiebivak dit jaar niet in zijn originele vorm plaatshebben. De jeugddienst zorgde voor een volwaardig alternatief. Via Familie Bonfire biedt het stadsbestuur zijn inwoners de mogelijkheid om met het hele gezin naar het Kaandelpark te trekken”, vertelt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor jeugd. “Ze kunnen in hun eigen stad na een moeilijke coronaperiode genieten van een hapje en een drankje en een gezellige sfeer rond een kampvuur in het midden van het park. Oscar Crew en enkele lokale artiesten staan garant voor leuke muziek en randanimatie voor jong en oud. “

Wat houdt Familie Bonfire in?

Op vrijdag 10 september zijn gezinnen in hun bubbel van maximum 8 personen vanaf 17 uur welkom in het Kaandelpark. Ze kunnen plaatsnemen aan één van de picknickplekken en er genieten van een heerlijk aperitiefpakket met Fairtrade dranken en hapjes en live muziek terwijl Oscar Crew de kinderen animeert. De jeugddienst voorziet voor elke bubbel voldoende picknickdekens die na afloop met de bubbel mee naar huis mogen.

Tussen 18.30 en 20 uur krijgen alle aanwezigen een heerlijke maaltijd. Vanaf 20 uur wordt de avond afgesloten met een optreden rond het vreugdevuur. Voor iedereen wordt dan nog een lekker Fairtrade dessert voorzien. Doorlopend kan men terecht aan een drankstand op het terras van Jeugdhuis Brieljant. 

Gezinnen die hun spijs en drank liever nuttigen aan een tafel, kunnen plaatsnemen aan de voorziene tafels op en rond het terras van Jeugdhuis Brieljant. De bediening van dranken en eten zal volledig coronaproof gebeuren volgens de geldende maatregelen voor evenementen. Bezoekers vanaf 12 jaar moeten bij verplaatsingen steeds een mondmasker dragen. Alleen als zij op hun picknickplek of aan een tafel plaatsnemen, mag het mondmasker weggelaten worden. De afstand van anderhalve meter tussen twee verschillende bubbels moet steeds gerespecteerd worden.

Hoe inschrijven?

De deelnameprijs bedraagt 9 euro per persoon (4,5 euro sociaal tarief). In de prijs zijn alle randanimatie, een aperitiefpakket, een warme maaltijd en dessert begrepen.

Vooraf inschrijven is verplicht en kan per bubbel van maximum acht personen via het online inschrijvingsformulier op www.deinze.be/familiebonfire. De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op het vermelde rekeningnummer en na ontvangst van een bevestigingsmail met alle praktische richtlijnen en de te volgen coronamaatregelen.

Meer info:

Jeugddienst

Mouterijdreef 20, 9800 Deinze

09 381 86 61

[email protected]

www.deinze.be/jeugd

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...