N-VA vraagt stad om legkippen te verkopen in strijd tegen afvalberg

Op de gemeenteraad van 26 augustus zal raadslid Matthias Neirynck (N-VA) een opmerkelijk voorstel op tafel leggen. Hij wil namelijk dat de stad vanaf 2022 legkippen verkoopt aan haar inwoners.

Foto: raadslid Matthias Neirynck (N-VA) met zijn eigen legkippen

Volgens Neirynck hebben deze kippen een dubbel nut: aan de ene kant veroberen ze tot wel 50 kilogram groente- en tuinafval op, bovendien zetten ze dit om in tot wel 320 eieren per jaar. Dit is een pure win-win voor de eigenaars van de kippen en het milieu.

Neirynck verduidelijkt: “De stad kan door een groepsaankoop de aankoopprijs laten dalen en bovendien de nodige informatie verstrekken om de kippen een goede huisvesting te geven. We moeten tegengaan dat deze kippen ten prooi vallen van vossen en andere roofdieren, daarnaast mag het ook geen impulsaankoop zijn. Heel wat andere steden en gemeenten en afvalintercommunales houden al zo een dergelijke actie. We mogen als de stad van de kippen niet achterblijven!”

Tot slot trekt in 2022 de Canteclaerstoet opnieuw door de straten van de ‘kippenstad’ Deinze. Om dit evenement en de rol van Deinze als kippenstad in de verf te zetten kan men deze actie vanuit de milieuraad en het stadsbestuur organiseren.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...