Jarig Poesele heeft een geschiedenis- en verhalenboek

‘900 jaar Poesele’ kon moeilijk voorbijgaan zonder een geschiedenisboek. De uitgave rolde net van de persen als themanummer van het erfgoedtijdschrift Het Land van Nevele. De samenstelling ervan was een kolfje naar de hand van André Bollaert, erevoorzitter van de heemkundige kring Het Land van Nevele en Poeselaar. 

Het is een lijvige en boeiende uitgave geworden (210 blz.) met voor elk wat wils. Liefhebbers van korte stukken vinden hun gading in Poeselpedia, een verzameling van vijftig aparte verhalen.

Maar er is ook een apart hoofdstuk over Poesele bekeken door de ogen van Cyriel Buysse en Monika van Paemel, de bekendste inwoonster van het dorp. Verder is een kort geschiedenishoofdstuk opgenomen, met onder meer de woelige gebeurtenissen tijdens de beide wereldoorlogen. Het rijke Roomse leven van weleer vormt een apart onderdeel. Deins stadsdichter Steven van de Putte verleende zijn medewerking met twee Poeselse gedichten.

De leden/abonnees van de heemkundige kring krijgen deze dorpsgeschiedenis binnenkort opgestuurd. Maar ook de inwoners van Poesele worden niet vergeten. Elk huisgezin kan namelijk gratis een exemplaar afhalen in het Poesels Ontmoetingscentrum in de Paepestraat 7 op zondag 12 september van 11u30 tot 14u in een tent naast het centrum en nog eens op maandag 13 september vanaf 10u30 tot 14u in de voetbalkantine.  Ook andere geïnteresseerden zijn welkomen. De publicatie wordt hen aangeboden aan tien euro.

Men kan het boek ook opgestuurd krijgen, door het storten van twintig euro op de rekening van de heemkundige kring. Men is dan meteen ook abonnee van het streektijdschrift dat vier keer per jaar verschijnt. Meer info op www.Landvannevele.com

Het Poeselse geschiedenisboek is een uitgave van Het Land van Nevele en de vzw Verenigingsleven Poesele en werd ondersteund door de Cultuurregio Leie Schelde

Op de foto links Omer De Keyser die in 1942 de Grote Prijs van Mechelen wint. Poeselaar Omer was in de jaren dertig en veertig een van de betere Belgische wielrenners.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...