Vaccinatiemomenten 12 tot 15-jarigen op 9, 10 en 11 augustus

Sinds 19 juli is de coronavaccinatie van 12- tot 15-jarigen gestart. Vaccinatiecentrum Brielpoort voorziet op 9, 10 en 11 augustus prikmomenten met terugkomdagen op 30, 31 augustus en 1 september en roept de jongeren op om hun afspraken te bevestigen om zo veilig het nieuwe schooljaar te kunnen starten. Voor wie op deze momenten niet kan, is er een extra prikmoment voorzien op 18 augustus met terugkomdag op 8 september (18-21 u.). Afspraken kunnen geboekt worden via de activatiecode die per post werd verzonden of door te bellen naar het callcenter van het vaccinatiecentrum op 09 381 95 30 (maandag – vrijdag van 9-12 u. en van 14-17 u.).

Voor Deinze en Zulte kreeg intussen bijna 95% van de 18- tot 64-jarigen een eerste vaccindosis. Bijna 75% is intussen volledig gevaccineerd. 

Sinds 19 juli is de coronavaccinatie van de 12- tot 15-jarigen in Vlaanderen gestart, en daarvoor hebben we ook jou nodig! Want enkel samen kunnen we corona stoppen. Door iedereen te vaccineren, bereiken we groepsimmuniteit. Zo kan het virus zich minder of niet meer verspreiden. Laat je vaccineren en bescherm jezelf én je omgeving.

De 12- tot 15-jarigen hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor de twee Pfizerprikken. In die brief staat de vaccinatiecode waarmee de afspraken kunnen bevestigd worden. Dit kan ook telefonisch via 09 381 95 30. Het callcenter is open van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 u. en van 14 tot 17 u. 

Klaar voor het nieuwe schooljaar

Vaccinatiecentrum Brielpoort roept de jongeren op om hun afspraken te bevestigen om zo het nieuwe schooljaar veilig te kunnen starten. Er zijn prikmomenten beschikbaar op 9, 10 en 11 augustus met terugkomdagen op 30, 31 augustus en 1 september. Voor wie dan niet kan (bvb op kamp, op reis) wordt er een extra moment voorzien op 18 augustus met terugkomdag op 8 september (18 u. – 21 u.).

Toestemming ouder(s) of voogd vereist 

Opgelet: Als 12- tot 15-jarige heb je toestemming van je ouder(s) of voogd nodig om gevaccineerd te worden. Dat kan door middel van schriftelijke toestemming (een voorbeeldbrief vind je op www.laatjevaccineren.be/12-15-jarigen), of door één van je ouders of voogd die meekomen naar het vaccinatiecentrum.

Waarom vaccineren?

Kinderen hebben een kleinere kans om ernstig ziek te worden door het coronavirus. Vaccinatie is echter sterk aangeraden door de vele sociale contacten die ze hebben. Kinderen en jongeren die zich laten vaccineren beschermen vooral de maatschappij, hun leeftijdsgenoten en de volwassenen in hun omgeving. Eens gevaccineerd, is er veel minder kans om besmet te worden en het virus door te geven. Die kans is niet nul, maar wordt wel bijna nul als de meeste mensen gevaccineerd zijn. 

Info

https://www.deinze.be/vaccinatie

www.laatjevaccineren.be/12-15-jarigen

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...