Village Support Rangaroon nodigt jullie de ganse maand augustus uit op hun zomerterras in de tuin van de woning Oostmeersdreef 131 in Deinze, dagelijks van 11.00 tot 22.00 uur. De opbrengst van dit zomerterras gaat naar projecten in Rangaroon, Noord-India. Je bereikt het terras via de Oostmeersdreef 131 of via het jaagpad langs de Leie naar Astene Sas bij het buitenrijden van Deinze. Borden wijzen je verder de weg. Je kan er terecht voor een brede waaier aan dranken, allen met fairtrade label, en ook voor taart, chocomousse, ijs en quiche.

Annie Nijs en Dirk Lootens uit Deinze vonden in 2005 in het dorp Rangaroon in Noord-India de familie terug van hun adoptiedochter Niki Nijs. Sindsdien bezoeken ze heel regelmatig het dorp en sinds 2007 startten ze er diverse projecten op. Alle projecten beogen duurzaamheid en zijn gericht op het creëren van werkgelegenheid. De werkloosheid is er immers heel hoog en anderen zoeken ook naar een beter  en aanvullend inkomen voor het onderbetaald werk op de theeplantage. De projecten worden er volledig gerund door de lokale bevolking zelf; Village Support Rangaroon zorgt voor de financiering van de nodige infrastructuur.

Dankzij de steun vanuit Deinze draaien drie projecten nu reeds volledig autonoom en zo kunnen de inwoners van Rangaroon hun toekomst zelf uitbouwen:
– Explorers Group Rangaroon Is de drijvende kracht achter een project van kleinschalig, duurzaam en ecologisch dorpstoerisme
– Een zelfhulpgroep van vrouwen produceert breiwerk en kweekt oesterzwammen en verkoopt de producten in een lokaal fairtrade winkeltje
– Rangaroon Dairy Farming Group runt een kleinschalig melkveebedrijf. Het verschaft werkgelegenheid en voorziet het dorp van kwaliteitsvolle melk aan een faire prijs.

Steun vanuit Deinze is nog enkele jaren wenselijk voor de afwerking en uitbreiding van de infrastructuur.
Daarom organiseert Village Support Rangaroon diverse activiteiten waaronder dit Zomerterras.
De projecten worden gesubsidieerd door de provincie Oost-Vlaanderen en de Stad Deinze.
Je vindt de projecten ook op Trooper via www.trooper.be/rangaroon.

Delen op: