Stad Deinze stelt zich kandidaat voor een coachingtraject zwerfvuil- en sluikstortbeleid.

“Vlaanderen Mooi” voert de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort op. Met coachingtrajecten wil men steden en gemeenten helpen een efficiënt zwerfvuil- en sluikstortbeleid uit te bouwen en te implementeren. Er wordt elk jaar een nieuwe oproep gelanceerd voor de start van 20 nieuwe coachingtrajecten.

Het was fractieleider Bart Vermaercke (N-VA) opgevallen dat Deinze nog niet ingetekend had en diende dan ook een raadsbesluit in.

Vermaercke: “Vlaams Parlementslid Freya Perdaens vroeg de cijfers op. 126 van de 300 Vlaamse gemeenten sprongen al op de kar om een coachingtraject voor hun zwerfvuil- en sluikstortbeleid te starten. Met deze coachingtrajecten wil “Vlaanderen Mooi” gemeenten en steden helpen een efficiënt zwerfvuil- en sluikstortbeleid uit te bouwen en ook te implementeren. 57 gemeenten hebben hun coachingtraject ondertussen al voltooid.

Via “Vlaanderen Mooi” kunnen gemeenten en intercommunales een driejarig coachingtraject aanvragen. Als alle opgestarte gemeenten hun traject voltooiien, zijn er 126 gemeenten die het traject zullen gelopen hebben.”

De gemeenteraad van 26 augustus 2021 keurde het voorstel van de N-VA goed om de kandidatuur van de stad in te dienen.

Foto: enkele leden van N-VA Deinze bij een recente zwerfvuilactie.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...