Dag en Nacht van de Jeugdbeweging

Op vrijdag 22 oktober 2021 fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingsuniform door het land. Op die manier vieren we het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen. Ook in Deinze wordt de Dag van de Jeugdbeweging uitbundig gevierd. Jongeren in jeugdbewegingsuniform worden ’s ochtends tussen 7 en 8.30 uur aan het Statieplein in Deinze en aan het station van Landegem verwend met een heerlijk gratis ontbijt. ’s Avonds organiseert de Deinse jeugdraad de Nacht van de Jeugdbeweging. Deze gratis fuif heeft plaats van 21 tot 4 uur in JH Brieljant.

Archiefbeeld
Archiefbeeld

De Dag van de Jeugdbeweging is een feestdag voor tal van kinderen en jongeren die zich elke week opnieuw met veel plezier in hun jeugdbewegingsuniform hijsen. Op die dag tonen ze met trots hun engagement en zetten ze het jeugdbewegingsleven extra in de verf.

“Ook het stadsbestuur is trots op het engagement van de talrijke vrijwilligers die zich in de Deinse jeugdverenigingen dag in dag uit, ook gedurende de afgelopen coronajaren, inzetten om kinderen en jongeren een ongelofelijke tijd te bezorgen. En dat willen we met de Dag en Nacht van de Jeugdbeweging vieren!”, vertelt Rutger De Reu, schepen van jeugd.

Traditioneel organiseren de stedelijke jeugddienst en de jeugdraad van 7 tot 8.30 uur een gratis ontbijt aan het Statieplein in Deinze. Wie langskomt in jeugdbewegingsoutfit krijgt een gratis ontbijt met koffiekoek, vruchtensap of chocomelk. DJ La Nemo zal alle vroege vogels trakteren op een reeks meezingers van de bovenste plank. Gezelligheid troef!

Maar ook in Landegem kunnen de leden van de jeugdbewegingen zich ’s morgens al uitleven. Net als in Deinze zullen jongeren in uniform tussen 7 en 8.30 uur kunnen genieten van een lekker ontbijt en van de gezellige sfeer, kampvuurliedjes, vuurkolven en het samenzijn met mensen uit verschillende jeugdverenigingen. Het ontbijt wordt aangeboden in Onder ’t Perron, het nieuwe buurtpunt in de oude loketzaal van het stationsgebouw.

’s Avonds trakteert de Deinse jeugdraad alle oudere leden en leiding van Deinse jeugdverenigingen op een gratis fuif ‘De Nacht van de Jeugdbeweging’ die van 21 tot 4 u. plaatsheeft in JH Brieljant. De eerste honderd aanwezigen worden extra in de watten gelegd met een gratis drankje en croque-monsieur. “Met een stevige line-up vol lokaal en jong DJ-talent belooft het een fantastisch feest te worden”, vertelt Floren Muys, voorzitter van de jeugdraad Deinze.

Reserveer je vooraf jouw gratis ticket via www.deinze.be/webshop? In ruil voor een inschrijvingsbewijs, ontvang je dan aan de ingang jouw gratis toegangsbandje.

Meer info:

Jeugddienst Deinze
Mouterijdreef 20
9800 Deinze
09 381 86 61
[email protected]

www.deinze.be/jeugd

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...