Stad Deinze nodigt inwoners uit op Klimaatcafé

Op woensdag 27 oktober is elke Deinzenaar om 19.30 uur welkom in dienstencentrum Leiespiegel op het Klimaatcafé voor inwoners. Tijdens dit participatiemoment wil de stad met inwoners in gesprek gaan over de inhoud van het nieuwe klimaatplan. Inschrijven kan gratis tot 20 oktober via www.deinze.be/klimaatcafe_inschrijven 

Leiespiegel Deizne

Op woensdag 27 oktober is elke Deinzenaar welkom op het Klimaatcafé voor inwoners. Tijdens dit participatiemoment wil de stad met inwoners in gesprek gaan over de inhoud van het nieuwe klimaatplan. 

In kleine groepen zoeken we uit hoe we de klimaatimpact van de stad kunnen verkleinen, en hoe we ons tegen de gevolgen van klimaatverandering kunnen wapenen. We denken na over de thema’s energie, duurzame verplaatsingen, duurzame consumptie en productie en veerkrachtige omgeving. De ideeën die ontstaan tijdens de sessies gebruiken we als input voor het nieuwe klimaatplan van stad Deinze, dat tegen de zomer van 2022 afgewerkt moet zijn. Met dit plan wil de stad de uitstoot van broeikasgassen op haar grondgebied verlagen en zich voorbereiden op toekomstige gevolgen van klimaatverandering. 

Dit participatiemoment is de ideale kans voor elke burger die zijn of haar stem wil laten horen, en die mee wil bouwen aan de toekomst van Deinze. 

Iedereen is van harte welkom, er is geen voorkennis vereist. Elke stem is waardevol! 

Praktisch

Het Klimaatcafé heeft plaats op woensdag 27 oktober, van 19.30 tot 22 uur in dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2, 9800 Deinze (opgelet: de oorspronkelijke locatie Zaal De Rekkelinge werd gewijzigd naar dienstencentrum Leiespiegel). Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via www.deinze.be/klimaatcafe_inschrijven 

Inschrijven kan tot en met 20 oktober.

Info

Dienst omgeving

Brielstraat 2

9800 Deinze

09 381 95 00 

[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...