Versele-Laga breekt met ideaalbeeld perfecte huisdier op werelddierendag #deinze

De Belgische fabrikant van dierenvoeding en verzorgingsproducten Versele-Laga breekt deze Werelddierendag met het ideaalbeeld waaraan veel huisdieren moeten voldoen. “We willen tonen dat alle dieren liefde verdienen”, legt zBrand Manager bij Versele-Laga Sarah Lanckman uit.

Een hangend oortje, een missend oogje of een mank pootje. Veel dieren zien er net een beetje anders uit dan wat we vaak op onze televisieschermen of in vele YouTube-filmpjes zien. “Maar ook dieren die er anders uitzien verdienen alle liefde. We willen tonen dat een dier er niet perfect hoeft uit te zien om de perfecte vriend te zijn”, gaat Lanckman van Versele-Laga verder.

En daar schakelt het bedrijf dierenliefhebbers uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland voor in. “We vragen hen om hun eigen (im)perfecte vrienden te delen op sociale media. Wanneer je ook de hashtag #IMPERFECTFRIEND en Versele-Laga tagt, maak je bovendien kans op een luxe verwenpakket* voor je huisdier. We willen iedereen motiveren om Werelddierendag terug te geven aan alle dieren. Ook zij die er anders uitzien.”

DE #IMPERFECTFRIEND VAN TIKTOK-STER SOFIE SENDEN
Ook dierenliefhebber Sofie Senden zet haar schouders onder de campagne. “Het ideaalbeeld waar dieren aan moeten voldoen zorgt ervoor dat sommigen vaak als minderwaardig worden gezien”, legt de influencer uit. Zelf leidt Sofie Senden ook dierenopvangorganisatie vzw Lamana. Haar organisatie organiseert opvang voor kwetsbare dieren. En dan krijgt ze vaak ook dieren met een kleine imperfectie over de vloer. “Zoals we vaak onrealistische standaarden voor onszelf hebben, is dat bij dieren ook een probleem”, legt Senden uit. “Het is iets waar we allemaal samen aan moeten werken. Ik draag dus al mijn volgers op om hun (im)perfecte huisdier in de kijker te zetten. Zo kunnen we Werelddierendag eindelijk weer aan alle dieren geven.”

Wil je zelf ook je steentje bijdragen aan deze actie rond Werelddierendag? Of een luxe verwenpakket voor je huisdier winnen? Neem dan een kijkje op https://www.versele-laga.com/nl/be/over-ons/World-Animal-Day-2021

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...