Bioboerderij lanceert innovatieve webshopformule

Biodynamische boerderij De Wassende Maan maakt in januari meteen een grensverleggende start. Nadat ze in 2021 uitpakten met een gloednieuwe biowinkel op de boerderij, lanceren ze de Plukbox als nieuwe en innovatieve formule. Net gelanceerd en al meteen een succes: “We geloven dat dit de toekomst is in korte keten verkoop.”.

De kracht van korte keten zit in de rechtstreekse verkoop tussen boer en consument. De Wassende Maan doet dit via een grote, moderne biowinkel op de boerderij en een goed draaiende afdeling bioboxen. In die laatste kiezen meer dan 1250 gezinnen een box met vaste samenstelling van eigen oogst, die in een wekelijks of veertiendaags ritme geleverd wordt in een netwerk van 50 afhaalpunten.

In 2020 lanceerde de biobox-afdeling een webshop, waarbij de abonnees hun vaste box kunnen aanvullen met een uitgebreid assortiment lokale groenten, fruit en droogwaren. In het rijtje boxen prijkt nu die nieuwkomer – de plukbox – waarvan verwacht wordt dat die in een mum van tijd de populairste box in het aanbod wordt. Anders dan alle andere abonnementsformules in Vlaanderen kan de klant hier wekelijks zelf zijn box samenstellen en gratis in het afhaalpunt laten leveren.

De rode draad in het biobox-verhaal is het engagement in de vorm van een abonnement. Die abonnementen zijn de levensader van de boerderij. Door op voorhand te weten hoeveel monden gevoed moeten worden, kunnen de boeren een uitgekiend teeltplan opstellen. Zo wordt een zeer divers oogstaanbod tot 60 groentesoorten per jaar mogelijk, en zijn er zelden overschotten of tekorten.

Na een zorgvuldig onderzoek naar de wensen van de consument werd duidelijk dat flexibiliteit op alle vlakken hoog scoort. Trouw aan de bedrijfsfilosofie is de plukboxformule ook een abonnement. Ditmaal niet op een vaste selectie groenten, maar op het hele webshop-aanbod. Klanten engageren zich voor een vast budget per maand om hun verse groenten en andere bio aankopen via de webshop te doen. Men plukt als het ware zelf een eigen samenstelling van de box samen. De abonnee heeft keuze uit een rijk aanbod van voornamelijk lokale en korte keten boeren en producenten. “Les produits du terroir”, zoals het in het frans zo mooi geformuleerd wordt. Jij bestelt op jouw tempo, de orderpickers van De Wassende Maan vullen je box, en leveren die gratis in het afhaalpunt van je keuze. Waarom nog twijfelen?

https://www.dewassendemaan.be/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...