Boostercampagne volwassenen wordt afgerond

Op 17 november 2021 opende vaccinatiecentrum Schelde & Leie de deuren in de voormalige feestzaal D’Hulhaege in Deinze. Na iets meer dan twee maanden hebben meer dan 55.000 volwassenen er een boosterprik gekregen.

“We mogen spreken van een groot succes”, weet dr. Johan Matthijs, medisch eindverantwoordelijke en voorzitter van de eerstelijnszone Schelde en Leie. “De voorbije weken vaccineerden we 7 op 7, zo’n 1.200 spuiten per dag. Iets meer dan 80% van de volwassenen kreeg reeds een boosterprik. Bij de 65-plussers is dat zelfs meer dan 95%. De dertigers en twintigers hinken nog wat achterop, maar die groep vaccineren we nog volop de komende dagen. Daarenboven worden we regelmatig afgeremd door besmettingen en quarantaines, waardoor de boosterprik moet worden uitgesteld.”

Om efficiënt te blijven werken, wordt het aantal prikmomenten de komende weken verminderd. Sommige gemaakte afspraken worden daarom verplaatst. “Krijg je een telefoontje of mailtje van het vaccinatiecentrum, aarzel dan niet om het te beantwoorden”, aldus dr. Matthijs. “Aangezien het aantal afspraken fel verminderd is, bundelen we ze op een beperkter aantal prikmomenten. Natuurlijk zoeken we een geschikte oplossing voor iedereen. Ook wie moet wachten door quarantaine, zal zeker nog een booster krijgen.” Door het kleinere aantal afspraken, kan iedereen die het wenst snel gevaccineerd worden. Kreeg je nog geen booster of ben je nog helemaal niet gevaccineerd, neem dan snel contact op met het callcenter van het vaccinatiecentrum ( tel. 09 381 95 30) om een afspraak te maken.

Mensen met ernstige immuniteitsproblemen zullen na 8 februari uitgenodigd worden voor hun boosterprik. Als er groen licht komt voor de 12- tot 17-jarigen, zullen ook zij naar D’Hulhaege uitgenodigd worden. De hele groep zal nog voor de krokusvakantie een uitnodiging krijgen. 

Ook de vaccinatie van 5- tot 11-jarigen in Vaccinatiepunt Brielstraat draait op volle toeren. Er werd een extra vaccinatieteam ingeschakeld om wachtrijen te vermijden en er zijn extra momenten vrijgemaakt: iedereen die het wenst kan op korte termijn online of telefonisch een afspraak maken.

Info

www.deinze.be/vaccinatie

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...