Stad Deinze biedt vanaf 1 februari 2022 digitale ondersteuning aan huis bij de meest kwetsbare inwoners. Daarvoor doet ze een beroep op BEEGO, een sociale onderneming die mensen digitaal zelfredzaam wil maken. Voor Eerste Hulp Bij Computerproblemen stuurt BEEGO informaticastudenten op pad die professionele hulp op maat aanbieden. Deze dienstverlening is betalend, maar de stad werkt met digicheques, waardebonnen met een unieke code ter waarde van 40 euro per stuk. De kwetsbare gezinnen die gekend zijn bij het sociaal huis en die aan de voorwaarden voldoen kunnen gratis digicheques krijgen en senioren (65-plussers) kunnen digicheques tegen verminderde prijs (20 euro) aankopen. Op die manier wil de stad de digitale kloof verkleinen.

Leiespiegel Deizne

“De digitale evolutie gaat razendsnel”, zegt Marleen Vanlerberghe, schepen bevoegd voor armoedebeleid. “Sommige inwoners hebben problemen om met de computer, laptop of smartphone te werken. Meer en meer wordt ook ingezet op digitaal onderwijs en werken, maar voor kwetsbare gezinnen is dat niet altijd evident. Om deze gezinnen digitaal te ondersteunen, gaan we samenwerken met BEEGO. Dat is een bedrijf dat IT-studenten aan huis stuurt om te helpen met allerlei digitale vragen, van computers die te traag werken tot smartphones instellen, apparaten koppelen tot apps installeren. Voor onze kwetsbare gezinnen  bieden we deze dienstverlening gratis aan via digicheques.”

“Deze dienstverlening van BEEGO willen we ook aanbieden aan onze senioren” vult Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor senioren, aan. “Eén cheque staat gelijk aan één uur hulp bij je thuis en kost 40 euro. 65-plussers kunnen gebruik maken van deze dienstverlening aan een verlaagd tarief (20 euro) per uur.”

Een maatschappelijk werker kijkt na of een aanvrager aan de voorwaarden voldoet en kan een afspraak  met BEEGO maken. 

Info

Sociaal Huis

Brielstraat 2, 9800 Deinze 

Sociaal Huis (Nevele)

Cyriel Buyssestraat 15, 9850 Deinze 

09 381 95 00

[email protected] 

Lokaal Dienstencentrum Zeventiendorpen

Gentpoortstraat 41, 9800 Deinze

09 387 82 80

[email protected] 

BEEGO

078 485 400https://beego.be/afspraak/

Delen op: