Inwoners vullen Deinse dozen met humanitair materiaal voor Oekraïne 🇺🇦

De Reuzenvrienden laten opnieuw van zich horen. Samen met een koppel Deinzenaren met Oekraïense roots roepen ze hun stadsgenoten op om dozen te vullen met medische hulpgoederen voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Aan verschillende voordeuren in Deinze zullen Deinse dozen worden geplaatst waarin pijnstillers en EHBO-materiaal zoals verbanden, pleisters en reanimatiemateriaal kunnen worden gedeponeerd. De volle dozen worden naar de Gentse Sint-Salvatorkerk gebracht, vandaar vertrekken ze richting Oekraïne.

Voorzitter van De Reuzenvrienden en schepen Rutger De Reu: “Zelf ben ik recent vader geworden van een tweeling die op de neonatologie afdeling van het Gentse UZ verbleef. Toen ik in de krant las dat premature baby’s in allerijl uit hun couveuse worden gehaald om te gaan schuilen voor het oorlogsgeweld ging dat door merg en been. Met De Reuzenvrienden ondernamen we eerder al hulpacties voor kansarme kinderen en vluchtelingen. We willen ook nu graag hulp bieden. Samen met Svetlana en Andrey staken we de ‘Deinse dozen – actie’ in elkaar.”

Aan verschillende voordeuren in Deinze staan ‘Deinse dozen’ waar mensen hun medische hulpgoederen in kunnen deponeren. Deze dozen worden door De Reuzenvrienden naar Svetlana en Andrey gebracht, die ze op hun beurt meenemen naar de Gentse Sint-Salvatorkerk vanwaar ze richting Oekraïne vertrekken.

Svetlana: “Onze familie bevindt zich in een moeilijke situatie, zoals alle Oekraïners op dit moment. Onze mensen hebben dringend nood aan medisch hulpmateriaal. We willen alvast iedereen bedanken die de Deinse dozen mee helpt vullen.”

Wil je ook medische hulpgoederen zoals pijnstillers en EHBO-materiaal in een Deinse doos deponeren, neem dan een kijkje op de Facebookgroep ‘Deinse dozen’ waar je alle adressen terugvindt waar je de goederen kunt deponeren. Wil je ook aan jouw voordeur een doos zetten om te laten vullen? Laat het dan weten via de Facebookgroep Deinse dozen of neem contact op met Rutger De Reu via 0473 56 45 48 of [email protected] Vul je meteen zelf een doos, dan kan je die aan Sventlana en Andrey bezorgen in de Cobbestraat 21 in Deinze.

“De eerste locaties zijn al gekend, maar we rekenen op de lokale verenigingen en individuele burgers van onze stad om in elk dorp een aantal dozen te kunnen plaatsen waar hun buren, vrienden en familie medisch materiaal kunnen deponeren”, zegt Rutger De Reu. “Ik doe ook een oproep aan bedrijven uit de medische sector en apothekers, ook zij kunnen voor hun klanten een Deinse doos plaatsen waar mensen materiaal kunnen afleveren.”

Eerste afleverpunten:

Schave 112, DeinzeCobbestraat 21, Deinze
Palmlaan 2, PetegemKrekelstraat 35, Petegem
Kauwestraat 13, Zeveren

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...